Consultații pentru diabet sau pentru planuri de nutriție la Spitalul Mioveni!

de | 27.10.2023 14:30 | Mioveni, Administrație, Din ediția tipărită

În cadrul Spitalului Mioveni, pacienții cu diabet sau cei care doresc o viață echilibrată din punct de vedere alimentar pot apela la serviciile medicului Marina-Adina Constantin – medic cu specializarea în diabet zaharat, nutriție și boli metabolice. Absolventă a Universităţii de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, și-a făcut rezidențiatul la Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” din București. Dr. Marina-Adina Constantin consideră că menținerea unei stări de sănătate bune ar trebui să fie unul din principalele obiective ale fiecăruia dintre noi.

spitalul Mioveni

Potrivit statisticilor, aproximativ 80% dintre pacienții cu diabet zaharat sunt supraponderali sau obezi, deci asta ne demonstrează că nutriția și activitatea fizică au un rol central în diabetul zaharat.

Chiar și persoanele sănătoase trebuie să țină cont de anumiți factori, cum ar fi factorul genetic.

Dacă are în familie un părinte cu diabet, prevalența crește cu 40%, iar dacă are doi părinți cu diabet, crește cu 60%. Iarăși, dacă suferim de boli cardiovasculare, e necesară o atenție sporită. În plus, și femeile care au născut copii cu greutatea peste 4 kg trebuie să facă analize în periodic.

Pentru sănătate avem nevoie de alegeri inteligente: o alimentație echilibrată, mișcare, somn de bună calitate, o gestionare bună a nivelului de stres, controale periodice și investigații paraclinice.

Diabetul poate fi prevenit atunci când pacientul merge din timp la specialist. Este important de precizat că la mine se pot prezenta atât pacienții care au diabet, cât și cei care au nevoie doar de un plan de nutriție (neavând alte boli asociate), dar și pacienții care prezintă o afecțiune metabolică.”, a precizat medicul Marina-Adina Constantin.

Pentru consultații este nevoie de programare la numărul de telefon 0372.791.212 și de bilet de trimitere de la medicul de familie.

spitalul Mioveni
Compartimentul de Primiri Urgențe și-a mărit echipa de specialiști

Un nou specialist în medicina de urgență s-a alăturat Compartimentului de Primiri Urgențe (CPU). Medicul Cristina-Roxana Mohamed-Vărzescu este argeșeancă, absolventă a Facultății de Medicină a Universității „Titu Maiorescu” din București. Rezidențiatul l-a parcurs în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu” din Timişoara și în cadrul Spitalului Clinic de Urgență București.

Consideră că „medicina de urgență este o specialitate complexă în care se lucrează cu pacienții de orice vârstă, cu patologii diverse și cele mai multe nesistematizate, ceea ce creează o stare de presiune psihologică și necesită un training asiduu asociat cu o structură flexibilă de gândire și luare a deciziei.” Aceasta a devenit un membru important al echipei de medici de urgență de la Spitalul Orășenesc Mioveni.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

La Târgul de Toamnă. Preșcolarii de la Grădinița Colibași s-au întrecut în preparate delicioase

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Spitalul Mioveni

Ultimele articole