OFICIAL! Elena Lasconi – locomotiva USR pentru Parlamentul European

de | 18.09.2023 10:05 | Din ediția tipărită, Câmpulung Muscel, Politic

►Va deschide și Alina Gorghiu lista PNL pentru Parlamentul European?…

Biroul Național al USR a decis, săptămâna trecută, cine va deschide lista de candidați ai partidului pentru alegerile europarlamentare. Prima nominalizată este chiar primărița Câmpulungului, Elena Lasconi, pe care mulți dintre useriști o vor și în postura de candidat pentru președinția României, dat fiind faptul că se bucură de cea mai mare cotă de simpatie atât în cadrul partidului, cât și în afara sa.

Elena Lasconi: „Minciunile pe care le-ați auzit până acum despre mine sunt nimic față de ceea ce urmează”

Am o veste pentru tine. Am propus astăzi Biroului Național al USR ca Elena Lasconi să deschidă lista noastră de candidați pentru alegerile europarlamentare de anul viitor și Biroul Național a votat această propunere. O cunoști deja pe Elena. A făcut minuni în Câmpulung. În doar trei ani de mandat a început proiecte de peste 400 de milioane de lei. Asta înseamnă bugetul orașului pe 40 ani. 40 de ani în 3 ani. Ne dorim să-i vedem energia, determinarea și profesionalismul și în Europa.”, a introdus Cătălin Drulă, președintele USR, candidatura Elenei Lasconi.

Declarația primăriței lasă deschise ambele variante după alegerile europarlamentare. Elena Lasconi nu spune nici că va părăsi Primăria Câmpulung pentru Parlamentul European, dar nici că va rămâne. E posibil să fie sedusă de siguranța unui mandat infinit mai liniștit în Parlamentul European unde, iată, are pașaportul asigurat, la fel cum poate alege să lupte mai departe și cu un PSD bine repliat, dar și cu un PNL care a făcut recent achiziții valoroase în persoana lui Norris Măgeanu.

Cert este că, pentru USR, Elena Lasconi este singura locomotivă care poate tracta ceva mai multe vagoane decât spun sondajele actuale și, foarte probabil, în funcție de rezultate va fi tranșată definitiv și problema candidaturii la președinție.

La propunerea lui Cătălin Drulă, membrii Biroului Național USR au votat ca eu să deschid lista pentru alegerile europarlamentare. Este o responsabilitate imensă, dar și o onoare. Sunt sigură că voi fi sprijinită și de membrii USR. Alegerile europarlamentare sunt cele mai importante alegeri de anul viitor și pentru că sunt primele.

Câmpulung Muscel este parte din viața mea, iar în ultimii trei ani este însăși viața mea și tot ce fac fac pentru câmpulungenii mei. Recunoașterea colegilor mei din USR vine ca urmare a faptelor mele. Am arătat ce poți să faci dacă vrei cu adevărat să schimbi în bine un oraș. Și poate că această propunere vine după ce am arătat că poți transforma un oraș cu dragoste pentru oameni și prin accesarea de fonduri europene. Avem deja finanțare cât e bugetul orașului pe aproape 40 de ani. E un moment istoric. Suntem un exemplu atât pentru România, cât și pentru Europa.
Am intrat în politică pentru a contribui la schimbarea Câmpulungului, a României în bine. Asta nu se poate decât prin schimbarea reală a clasei politice. Adică, a politicienilor de tinichea, a celor care se țin cu dinții de funcții și care se folosesc de toate pârghiile să îi împiedice pe oamenii de bună-credință să FACĂ. Pentru că, după ei, pur și simplu, nu trebuie să faci.

Eu am un vis și am hotărârea să-l transform în realitate. Vă invit să fiți în clasa celor care construiesc și nu în a celor care distrug! Această veste o să-i încrânceneze și mai tare pe politicienii din vechea clasă politică. Lupta o să fie și mai grea. Dar când am ales eu calea ușoară?
Dragi câmpulungeni, minciunile pe care le-ați auzit până acum despre mine sunt nimic față de ceea ce urmează. Judecați faptele și, mai ales, aveți încredere! Începând de acum, am nevoie de susținerea voastră și o să vedeți că o să fie bine. O să continui să muncesc cu pasiune pentru Câmpulung. Avem multă treabă, iar la anul e maraton de alegeri. Ce decide fiecare prin vot contează. Nu mai vreau să aud «pe mine nu mă interesează politica». Politica și, mai ales, oamenii care o fac ne influențează viața în rău sau în bine. Se golește țara de români și nu e bine. Așa că 2024 e anul tău, cel care vei face schimbarea în bine așa cum crezi și cum simți.”, este mesajul transmis de către primărița Câmpulungului.

După Elena Lasconi, lista pentru Parlamentul European este urmată de Dan Barna, Vlad Voiculescu și Vlad Botoș. Lista completă a celor 43 de candidați pentru alegerile europene va fi stabilită printr-un proces electoral intern de către membrii partidului.

Avem, așadar, o femeie care deschide lista USR. Nu este exclus ca și PNL să aibă tot o femeie care deschide lista, în persoana Alinei Gorghiu, ministru al Justiției și președinte al PNL Argeș. Numele său a tot fost vehiculat, incert fiind, potrivit unor surse, doar locul.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Elena Lasconi deschide lista USR pentru alegerile europarlamentare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Elena Lasconi

Ultimele articole