Pitești. Premieră națională: sistem electronic pentru gestionarea datelor privind containerele îngropate de colectare a deșeurilor!

de | 30.05.2023 15:21 | Știri, Administrație, Pitești

De astăzi, la Pitești avem un sistem electronic funcțional pentru gestionarea datelor privind containerele îngropate de colectare a deșeurilor. Astăzi, 30 mai 2023, a avut loc recepția celor 23 de platforme de colectare selectivă a deșeurilor, pe 5 fracții (gunoi menajer, sticlă, hârtie/carton, plastic/metal, biodegradabil), în cartierul Trivale, anunță administrația locală din Pitești.

Sursă foto: Primăria Municipiului Pitesti Sursă foto: Primăria Municipiului Pitesti

Prin achiziționarea containerelor îngropate pentru colectarea selectivă a deșeurilor, pe 5 fracții (deșeuri menajere, biodegradabile, hârtie/carton, pet-plastic/metal, sticlă), a utilajului automat de colectare și transport a deșeurilor municipale – adecvat containerelor care vor fi furnizate – și a sistemelor electronice pentru acces, monitorizare și gestionare a datelor ce provin de la toate echipamentele utilizate pentru colectarea selectivă a deșeurilor, se urmărește dezvoltarea și extinderea unui sistem modern de colectare a deșeurilor, prin realizarea a 23 de platforme de colectare selectivă a deșeurilor municipale, pe 5 fracții, în cartierul Trivale, din Municipiul Pitești, pentru a permite respectarea standardelor europene și românești în domeniu. Valoarea totală a contractului de furnizare, încheiat cu SC EUROPEAN WASTE TECHNOLOGY SRL Craiova, a fost de 14.625.576 lei inclusiv TVA.

Sursă foto: Primăria Municipiului Pitesti Sursă foto: Primăria Municipiului Pitesti

Au fost recepționate cele 23 de platforme de colectare selectivă

”Astăzi au fost recepționate cele 23 de platforme de colectare selectivă a deșeurilor, pe 5 fracții (gunoi menajer, sticlă, hârtie/carton, plastic/metal, biodegradabil), în cartierul Trivale. Este o premieră pentru orașul nostru, dar și la nivel național!
Trivale este primul cartier din România care va funcționa cu un sistem electronic pentru acces, monitorizare și gestionare a datelor ce provin de la echipamentele îngropate de gestionare a deșeurilor!
Au fost montate un număr de 132 containere îngropate (din care 88 sunt containere de 5 mc, restul fiind containere de 3 mc), repartizate pe platforme de 5 sau 6 bucăți.
De asemenea, ne-a fost furnizat utilajul automat de colectare și transport a deșeurilor, care va opera în municipiul Pitești în cartierele care dispun de sisteme îngropate de colectare a deșeurilor!”, a scris Cristian Gentea pe pagina de Facebook.

Ca urmare a contractului, au fost furnizate:

– 88 bucăți containere îngropate de 5 mc dintre care:

  • 42 bucăți pentru colectare deșeuri menajere;
  • 23 bucăți pentru colectare deșeuri reciclabile hârtie/carton;
  • 23 bucăți pentru colectare deșeuri reciclabile pet-plastic/metal;

– 46 bucăți containere îngropate 3 mc, dintre care:

  • 23 bucăți pentru colectare deșeuri reciclabile sticlă/metal;
  • 23 bucăți pentru colectare deșeuri biodegradabile.

– Un utilaj automat de colectare și transport al deșeurilor municipale de 20 mc, compatibil cu noile containere furnizate;

– Un sistem electronic pentru acces, monitorizare și gestionare a datelor ce provin de la echipamentele de gestionare a deșeurilor compus din:

  • Stație centrală pentru primirea și gestionarea datelor primite de la toate echipamentele;
  • Licență software capabilă să vizualizeze și să proceseze date prin conectarea la stația centrală;
  • Stație de distribuție a cartelelor pentru acces controlat;
  • Cartele din plastic pentru identificarea utilizatorilor;
  • Servicii de prelucrare a datelor.

Sursă foto: Primăria Municipiului Pitesti Sursă foto: Primăria Municipiului Pitesti

Lucrările de îngropare a containerelor sunt executate de SC HIDRO CONSTRUCȚIA SA, iar valoarea contractului de lucrări este de 1.919.988, 48 lei inclusiv TVA.

Sursă foto: Primăria Municipiului Pitesti.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pitești. Modificări în trafic!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești