anchetaonline.ro

Pitești: Protest al angajaților OMV Petrom! Ce nemulțumiri au

de | 06.12.2023 10:06 | Județean, Eveniment, Importante

Un nou protest în România!

Astăzi, angajații OMV Petrom ies în stradă, fiind nemulțumiți de oferta salarială pe care au primit-o din partea șefilor.

Potrivit economica.net, acțiunea de protest va avea loc între orele 10:00 și 12:00, timp în care sute de salariați OMV Petrom vor picheta sediul central Petrom City din București și sediile asset-urilor OMV Petrom din Suplacu de Barcău (Asset 1 Crișana Banat), Pitești (Asset 3 Muntenia Vest), Ploiești (Asset 7 Muntenia), Buzău (Asset Moldova), Craiova (Asset Oltenia), Constanța (Asset 10 Petromar), precum și Rafinăria Petrobrazi.

Protest Pitești

Protest Pitești

Astăzi, pe 6 decembrie 2023, într-o zi specială dedicată bucuriei și generozității de Moș Nicolae, membrii sindicatului nostru se adună în fața sediilor OMV Petrom, în loc să sărbătorească oferind cadouri copiilor, oamenii se simt nevoiți să iasă în stradă pentru a-și face auzită vocea. Într-un spirit al solidarității și al speranței, cerem respectul pentru munca noastră asiduă, corelarea veniturilor cu efortul depus și cu profitul pe care l-am generat. Solicităm angajatorului o creștere salarială adecvată peste rata inflației. Împreună, ca membri ai Sindicatului Național Petrom, ne facem cunoscute doleanțele în speranța că veți conștientiza importanța importanța și tradiția acestor drepturi.”, declară Florin Bercea, Președinte Sindicatul Național Petrom.

Potrivit unui comunicat al Sindicatului Național Petrom, salariații sunt nemulțumiți de oferta făcută de companie în cadrul negocierilor pentru semnarea noului contract colectiv de muncă, unde majorările lefurilor nu sunt corelate la creșterile de prețuri.

Printre nemulțumirile salariaților care au determinat aceste proteste se numără oferta jignitoare propusă pentru evoluția viitoare a veniturilor, sub rata inflației, valoarea rușinos de mică a tichetului de masă, scăderea valorii de compensare a biletelor de tratament, periclitând refacerea capacității de muncă a angajaților”, se precizează în comunicatul transmis de SNP

Sindicaliștii susțin că noile salarii nu acoperă nici măcar rata inflației, iar angajații sunt desconsiderați, în condițiile în care compania raportează un profit de 2,5 miliarde de lei în primele 9 luni.

Membrii de sindicat vor să se asigure că fac tot ce le stă în putință pentru ca OMV Petrom să demonstreze că îi pasă, că își respectă angajații și că dorește să evite ca aceștia să fie privați de protecția unui Contract Colectiv de Muncă care expiră la data de 31.12.2023”, mai transmite comunicatul  Sindicatului Național Petrom.

Potrivit sursei citate, sindicaliștii OMV Petrom vor continua protestele și pe 07, 12, 13, 14, 19, 20.12.2023.

Foto Facebook Sindicatul Național Petrom

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă în România

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: OMV Petrom