Pitești: Încă un șofer profesionist prins conducând fără cardul tahograf

de | 15.02.2024 21:22 | Județean, Eveniment

Încă un șofer profesionist a fost prins circulând fără cardul tahograf.

Bărbatul de 36 de ani, din județul Dolj, a fost depistat ieri, 14 februarie, de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești. Acesta conducea un ansamblu rutier format din autoutilitară și semiremorcă și a fost oprit pe str. Calea Craiovei din municipiul Pitești, pentru un control de rutină.

În urma verificărilor, oamenii legii au constat că bărbatul din Dolj, având calitatea de conducător auto profesionist, nu utiliza cartela tahograf.

În urma celor constatate, bărbatul s-a ales cu o amendă în valoare de 4.000 de lei. De asemenea, ansamblul rutier i-a fost imobilizat până la îndeplinirea cerințelor specifice pentru timpii de repaus.

Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.000 de lei, conform OG 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a acestora.
Totodată, având în vedere că prin aplicarea protocolului tahograf rezultă că diminuarea cu 2 ore sau mai mult a perioadei minime de repaus zilnic, a fost dispusă imobilizarea ansamblului auto până la îndeplinirea cerințelor specifice pentru timpii de repaus.”, transmite IPJ Argeș

Reamintim că, în urmă cu două zile, un alt șofer profesionist a fost depistat, tot pe raza municipiului Pitești, circulând fără să folosească cartela tahograf. Este vorba despre un tânăr de 25 de ani, din București, care conducea o autoutilitară cu care tracta o remorcă pe str. Lânăriei.

Pentru că nu utiliza cardul tahograf, având calitatea de conducător auto profesionist, bucureșteanul s-a ales cu o amendă în valoare de 4.000 de lei, iar vehiculul i-a fost reținut până la îndeplinirea condițiilor de legalitate pentru continuarea transportului.

Foto: observatornews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru românii care merg în Franța

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești