”Piteștiul își depune candidatura pentru organizarea, în 2024, a FIBA U20 – Campionatul European de Baschet Masculin”

de | 10.08.2023 13:26 | Știri, Administrație, Lifestyle, Pitești

Primarul Cristian Gentea a făcut astăzi un anunț important: ”Piteștiul își depune candidatura pentru organizarea, în 2024, a FIBA U20 – Campionatul European de Baschet Masculin”.

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea. Sursă foto: Facebook Cristian Gentea.

La conferința de presă prilejuită de desfășurarea Campionatul European de Baschet U16 Masculin primarul Cristian Gentea a anunțat că își dorește ca Piteștiul să devină un oraș al sportului. Campionatul este găzduit în totalitate de orașul nostru, meciurile celor 21 de echipe, împărțite în 4 grupe, în urma tragerii la sorți, desfășurându-se atât la Pitești Arena, cât și la Sala Sporturilor Trivale ”Georgel Ziguli”, dar și la Sala Polivalentă Universitară – sala de sport a Universității din Pitești!

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea. Sursă foto: Facebook Cristian Gentea.

”Campionatul European de Baschet U16 Masculin este un succes în calendarul sportiv românesc!

21 de echipe în competiție la Pitești Arena, la Sala Sporturilor Trivale „Georgel Ziguli”, dar și la Sala Polivalentă Universitară – sala de sport a Universității din Pitești, au oferit și oferă, până în 13 august, meciuri de înaltă clasă!

Ca gazdă, în numele piteștenilor, îmi exprim bucuria pentru aprecierile unanime ale reprezentanților celor 21 de țări participante: au avut „condiții excepționale de cazare și desfășurare a evenimentelor sportive într-un oraș curat și frumos”!

Și, pentru că România s-a calificat în sferturile de finală, bucuria noastră este dublă!

Este cel mai potrivit moment să anunț că Piteștiul își depune candidatura pentru organizarea, în 2024, a FIBA U20 – Campionatul European de Baschet Masculin!

Ne dorim ca Piteștiul să devină un oraș al sportului! Organizarea unor astfel de evenimente are un impact pozitiv: pe de o parte, avem șansa unor spectacole sportive excepționale, pe de alta, este benefic pentru piața turistică locală!

Am constatat că Pitești Arena aduce o cerere în creştere pentru serviciile de cazare și masă și contribuie la atragerea turiştilor străini pe viitor.

Mulțumesc partenerilor noștri – Federația Română de Baschet și Federația Internațională de Baschet, felicit toți sportivii oaspeți în orașul nostru și doresc succes viitoarelor inițiative și proiecte!”, a transmis Cristian Gentea. 

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea.

Citiți, de asemenbea pe anchetaonline.ro:

I-a purtat două creații în concert. Beyonce, îmbrăcată de un designer român

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole