PNL Argeș mizează la Consililul Județean pe un prefect care a făcut reformă în administrație

de | 28.03.2024 12:50 | Din ediția tipărită, Județean, Politic

Partidul Național Liberal Argeș mizează pentru funcția de președinte al Consiliului Județean pe un candidat care a făcut reformă în administrație. Radu Perianu este în prezent prefect, iar înainte de competiția electorală și-a făcut un bilanț general al activității sale, pentru perioada în care s-a aflat în fruntea Instituției Prefectului. După doi ani de mandat, acesta a reușit să rezolve tematici de interes pentru argeșeni și să readucă importanța funcției de prefect, prin controale menite să asigure condiții optime pentru pacienți, dar și pentru beneficiarii serviciilor de asistență socială. Sintetizând câteva dintre cele mai importante problematici abordate de prefectul Radu Perianu, acesta s-a implicat activ în domeniul sănătății, gestionând totodată și situația timpului de așteptare la examenul pentru permisul auto.

Situația critică de la Permise, rezolvată în mandatul lui Radu Perianu

Patru – cinci luni, chiar și peste! Aceștia erau timpii de așteptare la examenul pentru permis în 2021, atunci când Radu Perianu a fost numit prefect al județului Argeș. Candidații care treceau de proba teoretică așteptau mult timp ca să ajungă la traseu. Spre disperarea părinților, cei mai mulți dintre ei fiind tineri, care plăteau școala de șoferi, apoi luau alte ore și altele ca să suplimenteze pregătirea candidaților. A fost nevoie de sprijin din județele limitrofe, de completarea schemei de personal, de sesiuni suplimentare de testare. S-a muncit mult! Dar  timpii acum sunt incomparabili. Candidații care susțin proba practică în Pitești sunt programați la mai puțin de două săptămâni. La Câmpulung, peste o lună, dar timpul aici va mai fi redus, pentru că urmează o sesiune suplimentară la sfârșitul lunii martie, iar la Curtea de Argeș, programările sunt pe 16 mai. Procentul de promovare la examenul de permis în Argeș este de peste 50%.

PERIANU PERMISE - PNL Argeș mizează la Consililul Județean pe un prefect care a făcut reformă în administrație

▼ Implicare în tot ceea ce înseamnă sistem de sănătate!

Argeșul a fost fruntaș în campanii de prevenire a unor afecțiuni grave, mii de oamenii au fost testați și ajutați să trateze boli despre care unii nu știau că suferă. Instituția Prefectului Argeș a fost pol de legătură. Și s-a întâmplat așa, pentru că Radu Perianu a vrut să fie parte la orice activitate de prevenire, chiar dacă, în mod incredibil, acest lucru a atras critici la un moment dat. În Argeș, județul fruntaș în topul negativ al diagnosticării cu cancer de colon, s-a desfășurat o campanie ce a presupus testări gratuite pentru 12.500 de argeșeni. O parte extrem de importantă a fost că oamenii care au aflat că au o problemă, au fost duși mai departe pentru investigații, pentru tratamente, tot gratuit. Mii de femei au putut beneficia gratuit de testări pentru depistarea virusului HPV și a cancerului de col. O unitate mobilă de screening a mers în tot județul. Aici s-a văzut și implicarea sau neimplicarea autorităților locale. Din păcate, au fost și localități în care primarii nu au colaborat, au pus orgolii politice mai presus de sănătatea oamenilor. Testări pentru depistarea virusului hepatitei C au avut loc în Pitești, printr-o colaborare dintre Prefectura Argeș și două mari centre universitare de medicină, din Craiova și București.

prefect PERIANU SANATATE

▼Argeșul – felicitat pentru gestionarea controalelor din azile

Într-o singură săptămână au fost verificate sute de azile, de unități în care erau găzduiți și îngrijiți copii sau adulți cu handicap. Totul, după ce  s-a aflat de ororile din Ilfov, acolo unde au fost oameni ținuți în condiții inumane, deși erau la un azil privat. Prefectul Radu Perianu a fost coordonatorul activității și comunicatorul. Au fost închise unități, date amenzi și, cel mai important, s-au aflat lucruri care poate că nu ar fi ajuns la aparținători dacă nu se făcea această acțiune. Județul Argeș a fost primul în care a venit o reacție a autorităților. Radu Perianu a cerut controalele înainte să existe un ordin al guvernului în acest sens. După ce a văzut ce s-a întâmplat la Ilfov, mesajul a fost clar, să nu existe astfel de situații în Argeș. La finalul activităților, reprezentanții Guvernului României au felicitat modul în care s-a acționat în Argeș. Și nu s-a ascuns gunoiul sub preș. Drept dovadă, Radu Perianu a fost cel mai mediatizat prefect din țară în timpul acestor controale.

▼Prefectul care a premiat umanitatea

Un eveniment unic în țară are loc în Argeș, de Ziua Națională a României. Radu Perianu a plecat de la ideea de a încuraja binele și, în fiecare an, pe 1 Decembrie, face acest lucru. Medalii de onoare și diplome de merit eu fost oferite tuturor cadrelor din cadrul MAI, dar și medicilor și tinerilor sportivi din județ, pentru că au dus Argeșul în topul județelor cu oameni responsabili. Cei premiați sunt aleși în funcție de faptele pe care le-au făcut în afara orelor de program, de momentele în care au arătat că sunt mereu gata să își ajute aproapele, fie că a fost vorba de a ajuta victimele unui accident rutier pe lângă care au trecut întâmplător, fie să ajute la stingerea unui incendiu, să dea primul ajutor unui om căzut în stradă sau să participe la salvări în condiții grele.

Inițiativă în premieră pentru accelerarea racordării localităților la rețeaua de gaze

PREFECT transgaz

Cel mai recent demers al prefectului Radu Perianu a avut loc chiar săptămâna trecută, când, în premieră, primarii din Argeș au participat la o ședință de lucru cu directorul general al Transgaz!  Primarii și viceprimarii din județ au aflat toate informațiile, demersurile ce trebuie întreprinse pentru accelerarea racordării UAT-urilor din județ la rețeaua de gaze naturale, în scopul dezvoltării alimentării cu gaze naturale a localităților județului. Accesul la Sistemul Național de Transport gaze naturale al unităților administrativ-teritoriale din județul Argeș, un important pol demografic și economic al României, va însemna dezvoltarea economică și socială a comunităților locale, creșterea calității vieții cetățenilor, dezvoltarea durabilă a județului oferind noi oportunități pentru investitori și condiții de lucru mai competitive pentru operatorii economici care desfășoară deja activitatea în județ sau pentru potențialii noi investitori.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(Video) Conflict social care putea degenera – aplanat la Tigveni! Radu Perianu: Argeșeni înșelați!!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/berta-dima/" target="_self">Berta Dima</a>

Articol scris de Berta Dima

Absolventă a programului de master Jurnalism Tematic, Universitatea București, experiență în presă din anul 2020, pasionată de domeniul social.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PNL Argeș