„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

de | 01.02.2024 13:55 | Pitești, Anunțuri

Spitalul Județean de Urgență Pitești anunță semnarea Contractului de finanțare nr. 931/114/NOSO/14.12.2023 pentru proiectul „Achiziție de Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale” – proiect finanțat prin Planul National de Redresare și Reziliență.

- „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

Comunicat_A4

Îmbunătățirea capacității și capabilității compartimentului / laboratorului de microbiologie, prin dotarea cu analizoare automate de identificare a micro-organismelor și de efectuare a antibiogramelor.

comunicat SJUP

Obiectivul principal al proiectului:

Ocrotirea sănătății populației prin intermediul unui act medical sigur, steril, realizat în cele mai bune condiții, utilizând aparatură medicală de ultimă generație, minim invazivă, aparatură ce va avea rolul reducerii riscului de infecții nosocomiale, precum și dezvoltarea compartimentului de investigații și analize microbiologice specializate.

 Obiectivele specifice ale proiectului:

Promovarea sănătății pacienților SJU Pitești, prin dotarea celor 11 săli de operație și a stației de sterilizare din Blocul Operator cu echipamente medicale moderne, cu tehnologie avansată, dezvoltându-se astfel o structură medicală unitară, integrată, sigură și performantă care să asigure nevoile pacienților. Dotările Blocului Operator vor fi unele de actualitate, în pas cu secolul XXI, adaptate nevoilor actuale a patologiei tratate, în cantități estimate plecând de la volumele medii ale anilor trecuți, dar modulate pentru o trecere progresivă în următorii ani către tehnici minim invazive, cu risc potențial infecțios redus, dar cu o creștere a activității de excelență în toate specialitățile.

Adaptarea infrastructurii existente prin achiziționarea de echipamente destinate reducerii IAAM determinate de microorganisme MDR și cu infecții cu Clostridium difficile;

Valoarea totală a proiectului: 11.818.409,00 lei fără TVA

Data începerii: 20.12.2023

Data finalizării: 02.05.2024

Cod proiect: 931/114/NOSO

Informații suplimentare despre proiect se pot obține de la Spitalul Județean de Urgență Pitești – Județul Argeș, Municipiul Pitești, str. Aleea Spitalului,  nr. 36

Persoana de contact: Manager de proiect – Jr. Huțanu Grațiela Alexandra

Date de contact:

Telefon: 0248.287.150

E-mail: gratiela.hutanu@sjupitesti.ro

Web: www.sjupitesti.ro

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: SJU Pitești