Poiana Lacului. Rețeaua de gaze s-a extins cu încă 8,4 km

de | 22.06.2022 17:41 | Știri, Administrație, Județean

  • S-a extins rețeaua de gaze la Poiana Lacului!

 

În comuna Poiana Lacului s-a reușit acoperirea completă a localității cu rețeaua de gaze. Ultima extindere a fost pe o porțiune de 8,4 km, necesară pentru alimentarea satului Poiana Lacului, după cum ne-a declarat primarul Ion Dumitrache.

Demersurile de introducere a gazelor în localitate au început în anul 2010, când societatea Tehnologica Radion a concesionat lucrările pentru 45 de km de rețea.

 

Iniţial, s-a mers foarte bine cu reţeaua, dar, din păcate, au fost puţini oameni dornici să se branşeze. Cu timpul cererile au crescut şi de la 80 de branşamente, cât aveam la început, acum avem 800. Oamenii nu mai pot sta fără gaze! Le oferă confort şi un mod economic de încălzire, nu îşi mai bat capul să cumpere lemne sau peleţi, să bage în sobă, să cureţe cenuşa. Recunosc că, şi asta poate observa oricine, în zonele în care am introdus toate utilităţile şi unde avem şi asfalt, au apărut şi noi construcţii de case.”, ne-a povestit primarul Ion Dumitrache.

 

Ultima etapă de extindere a rețelei de gaze s-a ridicat la 13,5 milioane de lei.

Din primăvară, activitatea de distribuție a gazelor naturale este preluată de către Engie – Distrigaz Sud Rețele, ca urmare a intrării în faliment a societății Tehnologica Radion, iar consecința a fost pierderea licenței de furnizare. Engie a venit cu cel mai mic preț pentru acest serviciu și a fost desemnat să preia operarea sistemului de distribuție a gazelor naturale în satele Cătunași, Dealu Orașului, Dealu Viilor, Dinculești, Gâlcești, Metofu, Păduroiu din Deal, Păduroiu din Vale, Sămara aparținătoare comunei Poiana Lacului.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: comuna Poiana Lacului | Poiana Lacului | Tehnologica Radion

Ultimele articole