Prin POIM. 7,5 miliarde de euro au fost atrași pentru infrastructura României 

de | 23.01.2023 16:38 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, spune că obiectivul urmărit pentru anul acesta este să se depășească gradul de absorbție de 95% la nivelul tuturor programelor operaționale aferente 2014-2020. De cealaltă parte, prin POIM au fost atrași 7,5 miliarde de euro pentru infrastructura României.

”Am început anul cu o primă declarație de cheltuieli de peste 100 de milioane de euro, prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Felicit echipa POIM, care demonstrează în continuare că este performantă, după ce anul trecut a transmis spre decontare declarații de cheltuieli de peste 2 miliarde de euro, depășind ținta previzionată. Este important de precizat că aceste declarații de cheltuieli vin urmare unor investiții în proiecte mari de infrastructură, importante atât pentru dezvoltarea economico-socială la nivelul localităților, cât și pentru creșterea calității vieții cetățenilor. Aici mă refer la infrastructura de transport și apă-canalizare, managementul riscurilor şi adaptarea la schimbările climatice, energie şi eficienţă energetică. În continuare, avem drum lung anul acesta, obiectivul urmărit fiind să ajungem de la 73% la peste 95% grad de absorbție la nivelul tuturor programelor operaționale aferente 2014-2020. În aproape doi ani petrecuți în Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, în cadrul precendentului și acualului mandat, am crescut rata de absorbție cu peste 40 de procente. Urmează o perioadă de foc, dar obiectivul personal este atingerea pragului de 60%”, a scris ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș pe pagina acestuia de Facebook.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cardul de energie. Banii pentru ajutorul de încălzire vor intra pe 20 februarie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene