anchetaonline.ro

(Video) Poliția de Frontieră a descoperit 270 de oameni ascunși în sicrie și frigidere

de | 30.06.2022 15:45 | Eveniment, Național, Știri

Incredibil dar adevărat! Sute de migranți au fost descoperiți de Poliția de Frontieră ascunși în frigidere și sicrie.

Aceștia încercau să tranziteze România dar au fost descoperiți de polițiștii de frontieră

Un număr de 270 de oameni și au pus viața în pericol și au acceptat condiții grele de transport.

 

Percheziţii la locuinţele unor persoane din judeţul Vâlcea pentru destructurarea unei grupări infracționale specializată în trafic de migranți și spălare de bani

 

Migranții erau ascunși printre mărfuri, respectiv între baxuri de polistiren, caserole și alte mase plastice, între sau în frigidere și în sicrie. În cazul unora dintre transporturi, viața migranților a fost pusă în pericol din cauza condițiilor de transport (spații închise ermetic, în care se respira cu dificultate, între mărfuri voluminoase, prost ancorate etc.).

 

În această modalitate, sub pretextul efectuării unor transporturi de marfă, având ca destinație state din spațiul Schengen, au fost organizate, coordonate și efectuate mai multe transporturi de migranți în scopul trecerii frauduloase a frontierei de vest a României”, se precizează într-un comunicat DIICOT.

 

de perchezitii

 

Migranții proveneau din țări precum: India, Pakistan sau Bangladesh iar aceștia ar fi plătit bani mulți pentru o ajunge în Occident. Vorbim despre sume între 3500 și 5000 de euro.

Aceste sume erau cerute de către traficanți unei singure persoane.

 

Pentru fiecare migrant, membrii grupului infracțional organizat au pretins și primit între 3.500 de euro și 5.000 de euro, sumele dobândite în această modalitate fiind ulterior împărțite între aceștia, în funcție de poziția deținută în ierarhia grupului și de gradul de implicare în activitatea infracțională și au fost investite, pentru a ascunde proveniența lor ilicită, în autoturisme de lux, imobile cu destinația de locuință și noi autovehicule de transport marfă.

Din informații mai aflăm faptul că procurorii precizează că banii câștigați de traficanți ar fi fost investiți în mașini, case dar și pentru a cumpăra alte tiruri cu care să transport și mai mulți migranți.

 

de perchezitii

 

Până la această oră Procurorii DNA au documentat 10 transporturi de acest gen.

 

Pe parcursul urmăririi penale, cu sprijinul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad, au fost documentate 10 transporturi prin intermediul cărora membrii grupului au încercat să scoată ilegal din România aproximativ 270 de migranți.

În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate în vederea indisponibilizării, până la acest moment, sumele de aproximativ 45.000 dolari, peste 40.000 euro, 70.000 de lei, 9.200 rupii ș.a.

În cursul zilei de astăzi, sunt efectuate, în paralel, de către Inspectoratul General pentru Imigrări, 2 controale la imobilele de pe raza Municipiului București, de unde, membrii grupului infracțional organizat au preluat, în mod frecvent, migranți pe care i-au transportat spre granița de vest a țării.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 19 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție, mai aflăm din comunicatul de presă.

 

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DNA