Poliția Locală Pitești înfruntă un VAL DE HATE în Facebook!

de | 10.04.2022 20:00 | Știri, Administrație, Importante, Pitești

 

  • „Încă de la început noi am fost văzuți ca fake-urile Poliției Naționale, deși peste 90% dintre angajații din Poliția Locală a Piteștiului au studii superioare”

Scriam recent în publicația „Ancheta despre solicitarea Sindicatului Național „Pro Lex de majorare a salariilor polițiștilor locali din Pitești la nivelul angajaților din Primăria Pitești. Ajunsă pe masa Consiliului Local, propunerea de inițiare a unei hotărâri în acest sens a fost tratată destul de expeditiv.

Consilierii locali liberali au cerut clarificări suplimentare pentru a putea să-și facă o părere, întrucât aparatul tehnic al Primăriei pregătise o informare din care reieșea că polițiștii locali ar avea salarii mai mari decât angajații Primăriei Pitești, ceea ce este fals. În fapt, erau comparate salarii nete cu salarii brute, salarii fără sporuri cu salarii la care se adăugase și norma de hrană, oricum, o situație din care nu puteai înțelege mare lucru. Cum nici Executivul și nici consilierii PSD nu au avut mare lucru de spus, polițiștii locali au înțeles că solicitarea lor nu se bucură de prea mare succes.

Niște incompetenți, trebuie desființați, consumă bugetul local fără să producă!

În mediul online, solicitatea Poliției Locale a fost primită cu ostilitate de către populație. Nu este de mirare, căci majoritatea celor care își spun opiniile pe platformele de socializare sunt cei care vor să-și exprime nemulțumirile, în timp ce populația mulțumită tinde să treacă mai departe și să nu comenteze.

Politia Locala - opinii online

»„Cred că plătim prea mulți trântori de la bugetul local.”;

»„Nu prea fac nimic demn de plată. Mai întâi să îi vezi constant ani de zile cum merg la pas prin oraș și au grijă de cetățeni și dacă sunt situații unde e nevoie să intervină din proprie inițiativă.”;

»„Băieții stau ascunși în diverse zone după blocuri, nevăzuți, neștiuți, și timpul trece, leafa merge.”;

»„Credeți că e ușor să muncești două ore din 8 de program? Să stai să transpiri butonând netul?”;

»„Niște incompetenți, trebuie desființați, consumă bugetul local fără să producă!”;

»„Majoritatea au fost controlori pe autobuze și acum se cred cel puțin generali.” – sunt doar câteva dintre comentariile primite pe marginea articolului care anunța solicitările Poliției Locale Pitești.

Bogdan Aristănțoiu: Cu siguranță nu suntem prea iubiți de cei pe care a trebuit să-i amendăm!

Bogdan Aristantoiu

De cealaltă parte a baricadei, polițiștii locali piteșteni consideră că etichetele care sunt lipite în general poliției sunt nedrepte. Bogdan Aristănțoiu, purtătorul de cuvânt al instituției, susține că atât el, cât și colegii săi își fac zilnic meseria cu toată responsabilitatea și dorința de a veni în sprijinul cetățenilor.

Lucruri urâte se spun, în general, și despre Poliția Națională, și despre Poliția Locală. Noi ne facem datoria, așa cum ne-am făcut-o de la început. Ne-am angajat aici, nu ne-a adus nimeni cu forța. Am avut salarii, la început, de câteva sute de lei. Pe vremea guvernului Boc, atunci când s-au tăiat veniturile, aveam 500 de lei salariu. Au fost ani buni în care noi nu am avut normă de hrană. Munceam și atunci cum muncim și acum. Noi trebuie să ne facem datoria.

Doar prin muncă și seriozitate vom dovedi că ne-am ales această meserie cu drag și vrem să o facem așa cum trebuie. În privința celor care ne-ar vrea desființați, este libertatea fiecăruia să-și spună opinia. Cu siguranță nu suntem prea iubiți de cei pe care a trebuit să-i amendăm.”, ne-a declarat Bogdan Aristănțoiu.

Potrivit acestuia, responsabilitățile Poliției Locale nu sunt deloc puține.

Toate lucrările din oraș sunt supravegheate de către Poliția Locală, care dirijează traficul. Avem 12 școli pe care le asigurăm zilnic atunci când elevii intră și ies de la ore. Avem zeci de solicitări zilnice, la dispeceratul nostru se sună non-stop. În majoritatea cazurilor, polițiștii locali solicitați în diverse spețe își duc misiunea la îndeplinire cu brio. De aceea cetățenii apelează la noi.

Toate cartierele din Pitești sunt monitorizate de colegii de la Ordine Publică. Va veni din nou sezonul cald, vor ieși tinerii la scările de bloc. Numai noi știm ce probleme avem cu ei, că am dat de atâtea ori în presă: ies cu băutură, cu semințe, sunt recalcitranți… Vor fi evenimentele ce țin de Zilele Piteștiului, Simfonie, Paște… Poliția Locală va fi prezentă peste tot, alături de cea Națională.”, ne-a mai declarat Bogdan Aristănțoiu.

Purtătorul de cuvânt de la Poliția Locală Pitești a ținut să invalideze și mitul potrivit căruia polițiștii locali ar avea o pregătire precară:

Încă de la început noi am fost văzuți ba ca foștii gardieni, ba ca fake-urile Poliției Naționale. Nu că le iau apărarea colegilor, dar eu știu lucrurile din interior. Se spune… desființați-i, că n-au școală!

Peste 90% dintre polițiștii locali din Pitești au studii superioare, toți polițiștii locali au absolvit acele cursuri de trei luni pe care le urmează și cei de la Poliția Națională când fac încadrări din sursă externă. Aceste cursuri au loc la Slatina, la același centru, cu aceiași profesori ai Ministerului de Interne. Faptul că nu au școală, că au 8 sau 5 clase, sunt povești. Noi avem toți atestatul luat de la Ministerul de Interne, exact cum îl au și cei de la Poliția Națională, ne facem treaba așa cum scrie la carte.”

În privința salariilor, Bogdan Aristănțoiu ne-a confirmat că majoritatea polițiștilor locali, cu tot cu studii superioare și normă de hrană, încasează în jur de 3.200 de lei.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bogdan Aristănțoiu | Pitești | Poliția Locală Pitești | PSD