Poliţia Municipiului se mută vizavi de Judecătoria Piteşti!

de | 01.11.2022 20:00 | Știri, Administrație, Pitești

Sediul din Războieni va fi demolat, pentru a fi construit altul cu bani de la Banca Mondială.

Actualul sediu al Poliţiei Municipiului Piteşti, din cartierul Războieni, va fi pus în curând la pământ de buldozere, iar în locul acestuia va fi ridicată o nouă construcţie. Între timp, însă, poliţiştii piteşteni au nevoie de un alt spaţiu în care să îşi desfăşoare activitatea pe perioada construirii noului sediul.

În şedinţa Consiliului Local Piteşti de săptămâna trecuta, a fost aprobată solicitarea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş de a pune la dispoziţia oamenilor legii din Piteşti un sediu provizoriu. Soluţia identificată de aleşii locali a fost hotelul primăriei, renovat în urmă cu câţiva ani şi unde în perioada pandemiei a funcţionat cel mai important centru de vaccinare din municipiu.

Astfel, cel mai probabil, de la 1 ianuarie 2023, Poliţia Municipiului Piteşti se va muta peste drum de Judecătoria Piteşti, în aceeaşi curte cu Poliţia Locală, urmând să ocupe etajele I şi II ale imobilului C7 din bulevardul Eroilor, nr. 26-28, aflat în administrarea Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului municipiului Piteşti. Tot aici va funcţiona, de asemenea, şi Secţia 3.

Predarea spaţiilor se va face pe baza unui protocol care va fi semnat între SPEP Piteşti şi IPJ Argeş în cel mult 30 de zile de la data adoptării hotărârii de consiliu local. Conform hotărârii CL, poliţiştii municipali vor rămâne în această clădire cel puţin doi ani, până la sfârşitul lui 2024, când este preconizată finalizarea noului sediu.

Cum va arăta viitorul sediu al Poliţiei Piteşti

Viitorul sediu al Poliţiei Piteşti va fi construit cu bani de la Banca Mondială şi de la guvern. În ceea ce priveşte actualul sediu, acesta este compus dintr-o clădire cu 3 etaje, ridicată în 1963, în care funcţionează Poliția Municipiului Pitești (PMP), două clădiri care adăpostesc Secția 3 Pitești, un garaj și alte 4 anexe folosite în trecut ca padocuri pentru câini. Singurele accese disponibile în prezent sunt dinspre strada Războieni.

Clădirile folosite în prezent de PMP și de Secția 3 sunt vizibil deteriorate și în pragul prăbușirii structurale. Spațiul este insuficient, iar activitatea se desfășoară în condiții improprii, la standarde care nu mai sunt actuale pentru funcționarea unei secții de poliție și nu mai corespunde nevoilor funcționale ale unității – se arată în proiect.

politia municipiului pitesti viitorul sediu

Viitoarea clădire va avea două etaje şi o amprentă la sol de 989,52 mp şi o parcare cu 44 de locuri. La parter vor fi amenajate spații pentru activități cu publicul, spații administrative, sală de ședințe, sală de sport, sală de mese, spațiu de relaxare, bucătărie şi vestiare 993 mp, iar la etaje vor fi doar birouri. De asemenea, pe acoperiş vor fi montate panouri solare.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Admiterea pentru Școala de Agenți de Poliție – Sesiunea octombrie-decembrie 2022

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Banca Mondială | IPJ Argeș | Poliţia Municipiului Piteşti

Ultimele articole