Polițist arestat preventiv pentru că ar fi luat mită de la un traficant de droguri

de | 04.08.2023 23:50 | Știri, Eveniment, Național

Un ofiţer de poliţie judiciară din Capitală a fost arestat după ce ar fi accesat ilegal baza de date a Poliției pentru bani. El a primit 1.000 de euro pentru a restitui un permis de conducere unui traficant de droguri.

Omul legii a fost reținut în cursul zilei de ieri, 3 august, de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.  Astăzi, el a fost dus la Tribunalul București, unde instanța a decis să primească măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată.

Infracțiunile de care este acuzat au avut loc la începutul acestui an, iar potrivit unui comunicat transmis de DIICOT, acesta ar fi accesat baza de date a Poliției, deși nu avea voie să facă acest lucru. Polițistul ar fi primit suma de 1.000 de euro drept mită pentru restituirea unui permis de conducere.

S-a reținut faptul că, în perioada ianuarie-martie 2023, inculpatul și-a exercitat în mod nelegal atribuțiile de serviciu, efectuând o serie de acțiuni, printre care și accesarea fără drept și în mod repetat a bazei de date a Poliției Rutiere, în scopul obținerii unor foloase necuvenite, respectiv suma de 1000 de euro primită cu titlu de mită, pentru restituirea permisului de conducere a unui inculpat, traficant de droguri.”, transmit procurorii DIICOT

În urma percheziției domiciliare efectuate la locuința agentului, procurorii DIICOT au ridicat sumele de 28.224 de lei și 2.920 de euro, precum și mai multe documente în legătură cu activitatea serviciului în care este încadrat.

După administrarea probatoriului, în cursul zilei de ieri, 3 august, polițistul a fost reținut pentru 24 de ore.  În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

foto descriptiv  Ziarul de Iasi

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DGA | DIICOT

Ultimele articole