Polițiștii prinși luând șpagă – plasați în arest la domiciliu! Cum acționau cei doi

de | 28.04.2023 21:25 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Informații noi cu privire la polițiștii care au fost prinși luând șpagă de la un șofer, joi, 27 aprilie., în capitală. Aceștia au fost plasați în arest la domiciliu. Decizia a fost luată astăzi, de Tribunalul București.

de judecata

Conform cercetărilor desfășurate de ofițerii Direcției Generale Anticorupție sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, cei doi polițiști din București, prinși în flagrant în cursul zilei de joi, în timp ce primeau mită, ar fi comis infracțiunile în perioada 19 martie- 22 aprilie 2023.

Mai exact, agenții primeau bani de la șoferi pentru a nu constata și sancționa cu amendă ori sancțiunea suspendării exercitării dreptului de a conduce. Cercetările arată că 23 de conducători auto care au încălcat regulile de circulație au dat mită polițiștilor în perioada menționată.

politisti-mita

Foto Observator News.ro

Care era modul de operare al agenților

Polițiștii mergeau în nordul Capitalei și opreau bolizi de lux pentru a amenda șoferii, sperând astfel că vor primi șpagă.

Din primele cercetări, se pare că banii erau ascunși între documentele cerute la control de polițist, iar ulterior, ajungeau la comisarul de poliție. Cel din urmă împărțea sumele de bani între ei.

Ca și mod de operare, banii erau ascunși între documentele solicitate de către agentul șef de poliție (asigurare sau certificat de înmatriculare), apoi ajungeau la comisarul de poliție. Ulterior, acesta ar fi scos banii, i-ar fi introdus în portofel sau buzunar, iar la sfârșitul programului i-ar fi împărțit între ei.”, transmite DGA într-un comunicat de presă.

Joi, 27 aprilie, cei doi agenți au fost prinși în flagrant după au primit de la patru conducători auto peste 2.000 de lei.

Amintim că cei doi au fost prinși în flagrant în București, joi, de oamenii legii, pe Calea Dorobanți.

Ei au fost dați în vileag de un bărbat aflat într-o mașină cu numere de Turcia, care a sesizat autoritățile.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Comisarii şpăgari de la OPC Argeş – condamnaţi definitiv

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DNA