anchetaonline.ro

Polițiștii BCCO Pitești au prins în flagrant 3 persoane care recoltau canabis

de | 10.10.2022 12:02 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național, Pitești

Acțiune de amploare, sâmbătă, 8 octombrie, desfășurată de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad împreună cu polițiști din cadrul S.C.C.O. Arad, dar și de polițiștii B.C.C.O Pitești, Poliția Orașului Sebiș, S.A.S. Arad și de jandarmi.

Autoritățile au efectuat o acțiune în vederea combaterii traficului de droguri de risc, fiind destructurat un grup infracțional.

Potrivit cercetărilor, patru persoane fac parte din acest grup infracțional, iar în perioada mai-octombrie 2022, aceștia au pus la punct și au întreținut o cultură outdoor de canabis în extravilanul unei localități din județul Arad. Ulterior, drogurile erau comercializate în Arad.

cultura canabis 3 - Polițiștii BCCO Pitești au prins în flagrant 3 persoane care recoltau canabis

Oamenii legii au prins în flagrant trei dintre inculpați, în cursul zilei de sâmbătă, în timp ce racoltau plantele de canabis, fiind descoperite 360 de plante de canabis. Acestea erau în diverse stadii de dezvoltare „ (cu înălțimi cuprinse între 1 metru și 1,8 metri), în greutate totală de aproximativ 200 de kilograme, 5,1 kilograme de muguri de canabis așezați în saci de plastic, precum și dispozitive necesare întreținerii culturii (pompă submersibilă, generator electric, 7 recipiente de 1000 de litri, puț forat, cabluri electrice și furtune)”, potrivit polițiștilor.

cultura canabis 1 - Polițiștii BCCO Pitești au prins în flagrant 3 persoane care recoltau canabis

Ulterior, au fost făcute 6 percheziții la mai multe adrese domiciliare din județul Arad, iar polițiștii au găsit 7 kilograme de canabis recoltate de inculpați în luna octombrie 2022.

În urma activităților, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea pentru 24 de ore a 4 inculpați și luarea măsurii controlului judiciar față de 3 inculpați.
Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad a admis la data de 09.10.2022 a admis propunerea de luare a măsurii arestului preventiv față de doi inculpați pentru o perioadă de 30 de zile”, au transmis oamenii legii.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Argeșul în doliu! Moartea chestorului Dan Fătuloiu șochează comunitatea!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: