anchetaonline.ro

Atac al rușilor în Kiev! O rachetă a căzut aproape de Ambasada României

de | 10.10.2022 11:11 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Această săptămână a început cu un atac masiv al rușilor în centrul Kievului. Încă de la primele ore ale dimineții, au avut loc mai multe explozii într-o zonă aglomerată.

Mai multe persoane au murit. Potrivit datelor preliminare, 8 oameni sunt morți, iar peste 20 ar fi răniți.

De asemenea, o rachetă a căzut la câteva sute de metri de Ambasada României la Kiev. Anunțul a fost făcut chiar de către ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. Oficialul a precizat că angajații sunt în siguranță.

Condamn ferm atacurile cu rachete ale Rusiei împotriva obiectivelor civile în centrul Kievului și în alte orașe ucrainene, cu o încălcare flagrantă a dreptului umanitar internațional, care au dus la pierderi de vieți omenești. Mă bucur că personalul Ambasadei României este în siguranță, chiar dacă o rachetă a lovit la doar 850 de metri de sediul ambasadei”, a transmis ministrul Aurescu.

În toată Ucraina sună sirenele antiaeriene, iar Volodimir Zelenski a reacționat în urma atacului, condamnând reacția rușilor și rugând ucrainenii să rămână în adăposturi.

Distrugeți oamenii noștri care dorm în casele lor în Zaporojie. Omorâți oamenii care merg la muncă în Dnipro și Kiev. Alarma aeriană nu se oprește în toată Ucraina. Sunt rachete care lovesc. Din păcate, există morți și răniți. Vă rugăm să nu părăsiți adăposturile. Aveți grijă de voi și de cei dragi. Să rezistăm și să fim puternici.”, a transmis Zelenski.

Foto Digi 24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Argeșul în doliu! Moartea chestorului Dan Fătuloiu șochează comunitatea!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: