Pompierii români merg să stingă incendiile din Franța

de | 30.07.2023 12:20 | Știri, Eveniment, Național

România trimite, duminică, 30 iulie, în Franța, o întreagă echipă de salvatori  și echipamente pentru stingerea incendiilor de vegetaţie.

Mai exact este vorba despre 40 de pompieri cu 3 autospeciale de stingere a incendiilor de pădure, 1 cisternă de 30.000 de litri, un microbuz transport personal și un autocar.

Salvatorii români se deplasează astăzi spre Franţa, pe ruta Arad-Nădlac-Budapesta-Geneva-Marsilia, şi vor avea misiuni acolo până la începutul lunii septembrie.

Suplimentarea tehnicii și a personalului de intervenție va fi realizată în funcție de dinamica situațiilor înregistrate în teren, la solicitarea autorităților franceze, prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

Schimbarea efectivelor se va realiza în data de 16.08.2022, urmând ca alți 40 de pompieri să înlocuiască personalul din Marsilia.

Programul care implică pompieri din mai multe state europene este organizat de Direcția Generală de Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar pentru a ajuta autoritățile franceze.

Scopul programului vizează reducerea timpului de răspuns în cazul producerii incendiilor de pădure, eficientizarea activității de pregătire a modulelor de intervenție aparținând statelor membre, precum și îmbunătățirea interoperabilității între forțele participante.

Activarea si operaționalizarea modulului specializat de stins incendii de pădure se realizează pentru executarea misiunilor specifice de monitorizare și stingere a focarelor de pe teritoriul Franței, în locațiile stabilite de partenerii francezi.”, transmite IGSU

sursă foto ISU Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Vremea duminică, 30 iulie. Ce spun meteorologii

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU

Ultimele articole