Vremea duminică, 30 iulie. Ce spun meteorologii

de | 30.07.2023 11:08 | Știri, Eveniment, Județean

Astăzi, vremea se va menține în continuare caldă în zona Munteniei. Vom avea parte de caniculă și disconfort termic ridicat.

Potrivit specialiștilor Agenției Naționale de Meteorologie, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, în regiunile sudice și local în cele vestice și estice disconfortul termic fiind unul accentuat. Indicele de temperatură-umezeală urmează să depășească pragul critic de 80 de unități. În zonele joase din Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei va fi caniculă.

Temperaturile maxime se vor încadra între 32 și 36 de grade.

Duminică ar putea să apară instabilitatea atmosferică în anumite regiuni precum Transilvania, Crișana, Banat, dar și în Moldova și Oltenia. Vor fi intensificări de scurtă durată ale vântului, rafale în general de 60…70 km/h, vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp

2023 07 30 - Vremea duminică, 30 iulie. Ce spun meteorologii

Pentru aceste regiuni, ANM a emis un cod Galben de instabilitate atmosferică, valabil de astăzi, 30 iulie, de la ora 12:00 până mâine, 31 iulie, ora 10:00.

De asemenea, în intervalul menționat mai sus, local în zonele montane, în vestul Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei, vor fi perioade cu averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale de peste 80 km/h), vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp.

Pentru aceste zone, ANM a emis un COD Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și averse torențiale.

sursă foto  Kanal D

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

O altfel de misiune pentru pompierii argeșeni. Au salvat un pui de barză

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM

Ultimele articole