Poșta Română. Colete mai ieftine prin serviciul EMS în Moldova

de | 07.03.2023 10:49 | Știri, Economic, Județean, Lifestyle, Național

Compania Națională Poșta Română vine cu vești bune pentru clienții care trimit colete prin serviciul EMS (Express Mail Service – un fel de poștă rapidă pentru trimiterile de mărfuri și documente) în Moldova. Astfel, potrivit informării publicate pe pagina de Facebook a Companiei Naționale Poșta Română, în curând, clienții aceștia vor plăti mai puțin decât până acum, folosind serviciul EMS. Iar timpii de livrare se vor scurta.

”Avem vești excelente pentru comercianții români și cei din Republica Moldova care apelează la serviciile EMS (Express Mail Service – un fel de poștă rapidă pentru trimiterile de mărfuri și documente). În curând, aceștia vor plăti mai puțin decât până acum, folosind serviciul EMS. Iar timpii de livrare se vor scurta. Aceste beneficii sunt rezultatul acordului bilateral privind schimbul de trimiteri EMS semnat vineri între cele două administrații poștale”, se arată în postarea publicată pe pagina de Facebook.

Exemplu concret de tarif redus:

  • 73 de lei va costa cel mai ieftin colet trimis de un client din România în Republica Moldova, prin EMS;
  • comparativ, același colet costa până acum 132 de lei.

Potrivit sursei citate obiectivele urmărite sunt:

  • ”să deschidem împreună cu Republica Moldova o nouă piață pentru spațiile de e-Commerce;
  • să-i sprijinim pe antreprenorii români, dar și pe cei de peste Prut;
  • să oferim mai multă calitate clienților persoane fizice din ambele țări”.

Tot în baza parteneriatului cu Î. S. Poșta Moldovei, tarifele pentru coletele poștale dintre România și Republica Moldova au scăzut cu 25%, în luna octombrie 2022. Scopul final este echivalarea tuturor tarifelor poștale între cele două țări. De asemenea, anul trecut, Compania Națională Poșta Română a deschis la Chișinău prima sa subsidiară externă, acțiune înscrisă în eforturile proiectului “România – hub logistic“.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Propunere: Taxe suplimentare pentru magazinele dotate cu case self-pay și reduceri pentru clienți

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Poșta Română