Poteca Zimbrilor, care va lega Piteștiul de munte, începe din Budeasa

de | 20.09.2022 15:05 | Știri, Eveniment, Județean

Primul sector al Potecii Zimbrilor poate fi luat la pas sau cu bicicleta și își are traseul prin localitatea Budeasa. Proiectul aparține asociației Zimbrul Carpatin, iar acest segment a fost realizat cu sprijinul Primăriei Budeasa, din dorința de a promova relieful și peisajele de care beneficiază localitatea.

poteca zimbrilor2 - Poteca Zimbrilor, care va lega Piteștiul de munte, începe din Budeasa poteca zimbrilor3 - Poteca Zimbrilor, care va lega Piteștiul de munte, începe din Budeasa

Poteca Zimbrilor și-a propus să lege Piteștiul de munte. Primul sector are o lungime de 13 km, poteca de agrement fiind marcată cu benzi orizontale alb-roșii și plăcuțe informative, iar din kilometru în kilometru sunt borne care indică distanța parcursă. ”Bornele kilometrice au fost montate cu scopul de a ajuta la orientarea în teren, cât și la setarea limitei de kilometri pentru fiecare amator de mișcare în aer liber. Poteca poate fi parcursă atât pe jos, cât și cu bicicleta, diferența de nivel fiind de 200 metri, iar faptul că în proporție de 90% aceasta se află prin pădure, face ca traseul să asigure un confort termic sporit, atât vara, cât și iarna!”, transmite Primăria Budeasa, care a contribuit la punerea în practică a proiectului, acordând tot sprijinul necesar Asociației Zimbrul Carpatin.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Budeasa

Ultimele articole