anchetaonline.ro

Ion Dumitru: „Beneficiarii PNDR își pot actualiza valoarea proiectelor în derulare!”

de | 20.09.2022 14:50 | Știri, Județean, Politic

Primarul comunei Albota, Ion Dumitru, președintele Asociației Comunelor din România, filiala Argeș anunță faptul că beneficiarii publici de fonduri europene își pot actualiza valoarea proiectelor în derulare după ce Comisia Europeană a emis o decizie în acest sens.

 

În acest context, sunt aplicabile beneficiarilor Programului Național de Dezvoltare Rurală prevederile Ordonanței de Urgență (OUG) nr. 64/ 2022 privind ajustarea prețurilor și a valorii devizelor generale în cadrul proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile aflate în curs de implementare.

 

Actul normativ privind ajustarea prețurilor se aplică beneficiarilor care implementează proiecte în cadrul submăsurii 4.3, respectiv componentele privind infrastructura de irigații și infrastructura de acces agricolă, submăsurii 7.2 Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică, submăsurii 7.6 Investiții asociate cu protejarea patrimoniului cultural și submăsurii 19.2 Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală, pentru beneficiarii care au derulat achiziții publice.

 

În consecință, beneficiarii submăsurilor 4.3 irigații, 4.3 acces agricol, 7.2, 7.6 și 19.2 pot încheia acte adiționale la contractul de finanțare pentru majorarea cu maximum 25% a valorii eligibile a proiectului, dar fără a depăși valoarea sprijinului public nerambursabil specifică fiecărei submăsuri, conform fișei tehnice din noua versiune a PNDR 2020”, precizează Ion Dumitru.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: