Prefectul Radu Perianu – avertisment pentru cei care vor comercializa materiale pirotehnice interzise prin lege

de | 16.11.2023 11:27 | Județean, Administrație, Importante

Radu Perianu, prefectul județului Argeș anunță sancțiuni dure pentru toți cei care vor comercializa materiale pirotehnice interzise prin lege.

Perioada sărbătorilor de iarnă nu trebuie să fie un coșmar pentru oameni și pentru multe animale. Am cerut sancțiuni maxime!”, spune prefectul. 

pirotehnice

Acesta amintește că orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.

Este prevăzut în lege și vreau să fie un avertisment pentru toți cei care au de gând să vândă sau să cumpere materiale pirotehnice din categoria celor interzise.”

Radu Perianu

Prefectul a mai precizat faptul că astăzi, 16 noiembrie a avut loc o ședință de lucru cu toate instituțiile implicate în cadrul căreia acesta a cerut ca orice faptă de acest gen să fie sancționată.

Din cauza faimoaselor petarde, în perioada sărbătorilor de iarnă, adulți și copii ajung la spital. Cei mai mulți dintre ei au arsuri pe membre sau sunt răni ce le afectează vederea.

 

Tot atunci dispar animale din curți pentru că sunt afectate de zgomotul produs de aceste obiecte. În special proprietarii de câini, de dinainte de Crăciun și până după Revelion, sunt nevoiți să ia măsuri speciale ca să nu își piardă animalele de companie. Sunt, din păcate, multe cazuri în care animalele chiar mor din această cauză.

 

Nu accept distracția unora în detrimentul altor oameni sau al animalelor.

 

Le transmit argeșenilor cu simț de răspundere că mă bazez pe ei ca parteneri în această luptă! Niciun adult nu are justificare pentru a cumpăra petarde ce ajung apoi la minori”, a precizat Radu Perianu, Prefectul județului Argeș.

 

Foto descriptiv

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Polițistă de 22 de ani prinsă la furat haine în mall

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Radu Perianu

Ultimele articole