Încurcate sunt căile politicii: cu premier PSD, cei mai mulţi bani pe „Anghel Saligny” au ajuns la primarii PNL!

de | 14.09.2023 20:00 | Din ediția tipărită, Administrație, Județean, Rural

▼ PSD-iştii au în Argeş de trei ori mai mulţi primari decât liberalii, dar au primit de 6 ori mai puţini bani la ultimele decontări!

Săptămâna trecută, reprezentanții Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației au anunțat faptul că au fost virate diverse sume de bani pentru aproape 90 de obiective de investiții finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, care vizează fie reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, fie înființarea sau modernizarea unor reţele de utilităţi publice.

„Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a virat suma de 116.958.835,28 de lei, în vederea decontării facturilor pentru 89 de obiective de investiții finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Facturile au fost depuse de autorităţile publice locale din 33 de județe, pentru proiecte care vizează reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, înființarea sau modernizarea unor sisteme de alimentare cu apă potabilă, rețele de canalizare și stații de epurare, construirea unor poduri, precum și înființarea sau dezvoltarea unor sisteme inteligente de distribuție a gazelor naturale”, a transmis Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook a instituţiei.

► 6,75 milioane lei pentru decontarea a cinci proiecte: 3 la PNL, 2 la PSD

Primarii argeşeni s-au grăbit să vadă dacă le-a pus Dumnezeu mâna-n cap şi au primit ceva bani pentru a plăti firmele de construcţii care le execută proiectele de investiţii, însă majoritatea au rămas cu buzele umflate, mai ales cei de la PSD.

PSD are în Argeş de trei ori mai mulţi primari decât liberalii şi, mai mult decât atât, are şi premierul în funcţie. Cu toate acestea, la ultima alocare de bani făcută joi, 7 septembrie, primăriile controlate de edili de la PNL au primit mult mai mulţi bani decât cei de la PSD.

6,75 milioane lei au ajuns săptămâna trecută la primăriile din Argeş care au în implementare proiecte pe „Anghel Saligny”, din care 5,74 milioane la primării din portofoliul Partidului Naţional Liberal. Cinci primării argeşene au primit bani la ultima decontare făcută de MDLAP, trei primării cu primari PNL şi două cu edili PSD:

▼ Primăria Albeştii de Argeş, condusă de primarul PNL Gabriel Popa, a primit 1.156.361,89 lei pentru decontarea facturilor emise de G&M Road Building Engineering SRL  pentru lucrările de execuţie în cadrul proiectului „Modernizare prin asfaltare drumuri de interes local în comuna Albeștii de Argeș județul Argeș”, realizat în proporţie de aproape 50%.

▼ Primăria Moşoaia, condusă de primarul liberal Ion Necula, a primit cea mai mare sumă, mai exact 2.878.732,11 lei. Banii sunt destinaţi decontării lucrărilor în cadrul proiectului „Modernizare drumuri locale în comuna Moșoaia, județul Argeș”, realizat de Valah Construct şi General Trust  Argeş în proporţie de aproape 90%.

▼ Un alt primar PNL fericit după ultima alocare de bani de la Ministerul Dezvoltării este Claudiu Neguţ de la Izvoru, care s-a ales cu 1700752,99 lei pentru decontarea lucrărilor de modernizare a unor drumuri din comună executate de Top Decon SRL, proiect ajuns într-un stadiu de execuţie de 37%.

▼ Unul din cei doi primari PSD care au avut bafta de a se regăsi pe lista decontărilor este Gheorghe Drăgan, de la Lunca Corbului, căruia MDLAP i-a aprobat virarea a 939.560,35 lei în contul investiţiei „Modernizare drumuri comunale DC 153, DC 153 A și drumuri de interes local în comuna Lunca Corbului, județul Argeș”. Proiectul, al cărui progres a ajuns la 22%, este realizat de o asociere formată din General Trust Argeş şi HVID Consulting Group SRL.

▼ Cea mai mică sumă a revenit Primăriei Bogaţi, coordonată de social-democratul Ion Gârleanu, care a primit doar 75.002,32 lei pentru „Modernizare și reabilitare drumuri locale și poduri în comuna Bogați”, proiect în care până acum nu s-au efectuat lucrări de execuţie, ci doar de proiectare. Investiţia are ca proiectant firma Roadconstruct SRL, lucrările propriu+zise urmând să fie efectuate de asocierea Bugaru Trans SRL–Molnic Speed SRL–Panadria SRL–Padrino SRL.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Firma unui fost candidat PNL la o primărie din Olt a luat un contract de 2 milioane euro la Bârla

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: