Firma unui fost candidat PNL la o primărie din Olt a luat un contract de 2 milioane euro la Bârla

de | 08.09.2023 20:00 | Din ediția tipărită, Economic, Rural

► New entry pe piața construcţiilor din Argeș: Firma unui fost candidat PNL la o primărie din Olt a luat un contract de 2 milioane euro la Bârla

Primăria comunei Bârla a finalizat luna trecută o importantă achiziţie publică, atribuind contractul de proiectare şi execuţie pentru un proiect care vizează realizarea a aproximativ 17 km rețea de canalizare. Investiţia beneficiază de finanţare de aproape 15,5 milioane lei prin Programul Naţional „Anghel Saligny”, bani care vor ajunge în mare parte la o firmă din Olt şi la asociaţii acesteia.

Pe 7 august, primarul Gheorghe Voicu semna contractul de finanţare la Ministerul Dezvoltării, trei zile mai târziu semnând şi contractul de lucrări cu câştigătoarea licitaţiei.

► Firmă cu zero angajaţi, dar cu „pedigri” politic

Fericita câştigătoare a contractului în valoare de 10.639.629,25 lei la care se adaugă şi TVA este New Maxi Consulting and Construction SRL, din comuna Pleşoiu, judeţul Olt, şi are… zero angajaţi! Nu are angajaţi, dar are exact ce îi trebuie: adică un patron cu carnet de partid, de aceeaşi culoare cu a primarului din Bârla, societatea din judeţul vecin fiind deţinută şi administrată de Marin Neacşu, care a candidat la ultimele alegeri locale din 2020 pentru funcţia de primar al comunei Pleşoiu, din partea PNL.

Firma olteană a pus-o de-o asociere cu alte companii mai titrate, cu mult mai multă experienţă şi, cu siguranţă, cu mai mulţi angajaţi, precum Transcom Caraiman, Zeus-ul lui Grigore Dobre şi Olt Proiect-Slatina şi dă-i şi luptă în licitaţia de la Bârla, împotriva altor trei consorţii.

Deşi anul trecut nu avea niciun angajat, New Maxi Consulting and Construction începe să câştige tot mai multe licitaţii publice şi contracte prin atribuire directă, devenind practic un concurent de luat în seamă pentru constructorii argeşeni, mai ales cu un „pedigri” politic ca al patronului.

Marian Neacşu nu a ajuns primar, dar este consilier liberal la Primăria Pleşoiu, conform declaraţiilor de avere şi interese deţinând acţiuni şi în cadrul SCADT SA, o importantă companie de construcţii din Slatina, şi fiind salariat la RO Construct MC, firma fratelui unui alt primar din Olt (întortocheate sunt căile afacerilor cu bani publici!)

Cât priveşte investiţia din comuna argeşeană, care prevede lucrări de extindere a canalizarii menajere în satele Şelăreasca, Cioceşti, Mândra, Malu, Bârla şi Mozăceni Vale, edilul este mai mult decât optimist: „Sper ca anul acesta să începem execuția, având în vedere că licitația este finalizată, iar câștigătorul și-a asumat trei luni pentru finalizarea proiectării.” – a dat asigurări primarul Gheorghe Voicu.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cătălin Spătaru a semnat pe 4 ani cu CNAIR pentru întreținerea drumurilor naționale din Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Bârla | Olt | PNL | Programul Naţional „Anghel Saligny” | Zeus