Premiera spectacolului „Proștii sub clar de lună” la teatrul ,,Alexandru Davila”

de | 07.09.2023 12:50 | Pitești, Cultură, Lifestyle

  • Sunteți invitați la teatru!

Teatrul ,,Alexandru Davila” începe stagiunea 2023-2024 cu o premieră, “Proștii sub clar de lună”, de Teodor Mazilu, în regia lui Felix Alexa.

piesa de teatru

O comedie spumoasă, primul spectacol la Pitești al renumitului regizor Felix Alexa, realizator al conceptului acestei producții artistice, incluzând aici versiunea scenică, lighting design și ilustrația muzicală.

Maria Miu, este cea care semnează scenografia. De precizat că aceasta nu se află la prima colaborare de gen cu instituția teatrală din Argeș.

Spectacolul este unul savuros, cu dese schimbări de situație, actorii teatrului “Alexandru Davila” din Pitești fiind aleși perfect pe tipologia personajelor lui Mazilu. Un plus de valoare îl aduce Adrian Titieni, nume de referință al teatrului și cinematografiei românești, căruia în 2012 i s-a acordat Premiul Gopo pentru cel mai bun actor pentru interpretarea personajului Doctorul Crișan din filmul Din dragoste cu cele mai bune intenții, fost rector al UNATC până în martie 2016.

Cele șapte personaje etalează în mod clar atitudini din sfera socialului prezent. Situațiile sunt exploatate în funcție de interesul de moment, corupția macină sistemul fiscal până într-acolo încât, pentru a ajunge la îndeplinirea unui obiectiv, se ajunge la șantaj. Pentru niciunul nu există un etalon al valorii, ci doar un comportament bazat pe modele luate din lumea prezentă, pur comercială, în care, fără riscul de a greși, putem spune că nu există valori. În ideea de a fi ceea ce nu sunt, personajele își aplică, fiecare într-un stil propriu, o mască ce nu poate acoperi nicidecum caracterul infect și bazat pe interesul de moment al fiecăruia, indiferent de cadavrele pe care se calcă”, se arată în comunicatul de presă transmis de reprezentanții instituției.

Premiera spectacolului “Proștii sub clar de lună”, o comedie de calitate prezentată de Teatrul “Alexandru Davila“ din Pitești va avea loc în weekendul 16-17 septembrie, de la ora 19:00.

Prețul biletului pentru premieră a rămas neschimbat, 30 RON, iar biletele pot fi cumpărate atât de la casa de bilete a teatrului cât și online, de pe MyStage, accesând linkul următor https://www.mystage.ro/spectacole/prostii-sub-clar-de-luna-4138?af=57

piesa de teatru

Distribuția spectacolului este formată din următorii:

  • GOGU – ADRIAN TITIENI
  • CLEMENTINA – RAMONA OLTEANU
  • ORTANSA – ADA DUMITRU
  • EMILIAN – GOGU PREDA
  • MAMA ORTANSEI – MIRELA POPESCU
  • TATĂL ORTANSEI – CĂTĂLIN MIREA
  • UN CHELNER – ADRIAN DUȚĂ

 

  • Regia artistică – Felix ALEXA
  • Versiunea scenică, lighting design, ilustrația muzicală – Felix ALEXA
  • Scenografia – Maria MIU

Reamintim faptul că Teatrul ,,Alexandru Davila” este o instituție publică finanțată de Consiliul Județean Argeș.

Teatrul ,,Alexandru Davila”
Adresă:Strada Victoriei, nr. 9, Pitești, Argeș, România, Pitesti, Romania
Telefon: 0248 636 793

 

Foto: Teatrul Alexandru Davila Pitesti

 


Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Produse lactate, fructe și legume proaspete pentru elevii și preșcolarii din Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Teatrul Alexandru Davila

Ultimele articole