anchetaonline.ro

Produse lactate, fructe și legume proaspete pentru elevii și preșcolarii din Argeș

de | 07.09.2023 10:50 | Județean, Administrație

  • Programul pentru școli al României în perioada 2023-2029

Consiliul Județean Argeș informează faptul că reprezentanții Guvernului României au aprobat Hotărârea nr. 652/2023 (publicată în Monitorul Oficial în 8 august), privind Programul pentru şcoli al României în perioada 2023-2029 (cunoscut sub denumirea „Cornul şi laptele”), precum şi pentru stabilirea bugetului pentru implementarea acestuia în anul şcolar 2023-2024.

Sursă foto: stirileprotv.ro

Programul vine și cu o noutate pentru perioada 2023 – 2029, și anume, că pe parcursul săptămânii se acordă un  număr de 2 porții de fructe şi/sau legume, 3 porții de lapte, 2 porții de produse lactate şi 5 porții de produse de panificație, faţă de anii şcolari anteriori, când se distribuiau doar două porţii de lapte şi o porţie de produs lactat.

Așadar, prin ordin al prefectului, în perioada următoare se va constitui Comisia pentru implementarea “Programului pentru școli al României” la nivel județean, prin consultarea căreia urmează să se decidă lista produselor care vor fi distribuite.

Reamintim faptul că miercuri, 6 septembrie 2023, a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul 346/23.08.2023 al MADR privind aprobarea documentației standardizate de atribuire a contractelor/acordurilor cadru de furnizare, a criteriilor de calificare privind capacitatea ofertanților, a factorilor de evaluare a caietului de sarcini.

Consiliul Județean Argeș va demara procedurile legale de achiziție pentru produsele ce urmează să fie distribuite la unitățile școlare beneficiare din județ, odată cu emiterea ordinului,

Având în vedere cele menționate mai sus, estimăm o perioadă de minim 3 luni de zile pentru finalizarea procedurilor legale de achiziție și încheierea acordurilor cadru/contractelor de furnizare produse, astfel încât distribuția produselor nu va putea fi realizată odată cu începerea anului școlar, din motive ce nu țin de Consiliul Județean Argeș”, au mai transmis reprezentanții CJ Argeș.

De precizat că limita valorică zilnică pentru fiecare preșcolar sau elev, conform hotărârii de guvern – este de 0,70 lei pentru porția de fructe și/sau legume; 1,11 lei pentru porția de lapte de consum și produse lactate fără adaos de lapte praf; 0,65 lei pentru porția de produse de panificație.

54.214 elevi din școlile și grădinițele din Argeș au beneficiat de acest program anul trecut.

 

Foto: ZiarMM

 


Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Primarul din Albota își avertizează colegii: Primarii nu trebuie să se lase păcăliți! Să plătească doar contractele care sunt admise la finanțare!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CJ Arges