Premierul Marcel Ciolacu: ”Maşina mea, ca şi prim-ministru, din acest moment va fi Dacia Duster

de | 07.02.2024 18:26 | Mioveni, Administrație

După vizita de la Automobile Dacia de la Mioveni, premierul Marcel Ciolacu a anunţat că maşina sa, ca prim-ministru, va fi Dacia Duster. Totodată, Marcel Ciolacu a precizat că a făcut un drive-test cu noua maşină Duster şi așa cum ar fi spus fiul său acum câţiva ani: ”este bestială”.

La vizita de la Dacia au mai fost prezenți și ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, ministrul Cercetării, Bogdan-Gruia Ivan, europarlamentarul Victor Negrescu, deputatul Nicolae Pavelescu, președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, primarul Piteștiului, Cristian Gentea. Totodată, premierul Marcel Ciolacu a vizitat și sediul Consiliului Județean Argeș, recent modernizat pe fonduri europene.

”Am fost impresionat de ceea ce am văzut, de nivelul de tehnologie, de nivelul de organizare. Nu poţi decât să feliciţi şi managementul şi faptul că concernul Renault continuă să investească pe această platformă industrială”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

”Statul trebuie să stea alături de investitori”

Totodată, acesta a explicat în continuare că aproape 12.500 de oameni lucrează în schimburi pe această platformă industrială şi alte 1.500 de companii au de lucru prin comenzile date de la Dacia: ”Vorbim de 150.000 de oameni, de această dată şi de comenzi de 2,2 miliarde de euro. Este unul din motoarele economice ale României. 10% din exportul României este asigurat de Dacia. Astăzi, cu mândrie am aflat că am reuşit să îi batem şi pe italieni, la ei acasă, e adevărat, nu la fotbal, ci la maşini vândute pe teritoriul Italiei”. De asemenea, Marcel Ciolacu a povestit că a făcut un drive-test cu noul Duster, şi, aşa cum ar fi spus fiul său acum câţiva ani, ”este bestială”.

”O să profit de această ocazie ca să fac un anunţ clar: din acest moment, Guvernul României şi prim-ministrul României va folosi un singur brand, respectiv Dacia. Brandul Guvernului României trebuie să fie principalul producător de autoturisme. Maşina mea, ca şi prim-ministru, din acest moment va fi Dacia Duster”, a declarat premierul Marcel Ciolacu explicând în continuare că aşa este corect în orice stat de drept şi în orice economie: ”Cum în Franţa, maşina guvernului şi a autorităţilor este Renault, în România, maşina autorităţilor şi a prim-ministrului trebuie să fie Duster”.

Totodată, Marcel Ciolacu a mulțumit și administrației locale pentru implicare.

Sursă foto: screenshot

De asemenea, Marcel Ciolacu a mai anunţat constituirea unei echipe de lucru, pentru a închide ”toate hăţişurile birocratice care în business de obicei costă bani”: ”Orice întârziere de livrare şi orice sincopă, pe dânşii îi costă bani. Pentru a rămâne competitivi pe piaţa mondială de producători de autovehicule, statul trebuie să stea alături de investitori şi să omoare aceşti timpi”.

„Din acest moment, Guvernul României și premierul vor folosi un singur brand, Dacia”

L-am însoțit astăzi pe premierul Marcel Ciolacu la Uzina Dacia din Mioveni.

Dacia continuă să ne surprindă plăcut, iar noul Duster pe care l-am testat astăzi este cel mai bun exemplu în acest sens.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că maşina sa, ca prim-ministru, din acest moment va fi Dacia Duster, pentru că, aşa cum în Franţa maşina guvernului şi a autorităţilor este Renault, în România maşina autorităţilor şi a premierului trebuie să fie Duster: «Din acest moment, Guvernul României și premierul vor folosi un singur brand, respectiv Dacia. Brandul Guvernului României trebuie să fie principalul producător de autoturisme.»“, a transmis ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu pe pagina de Facebook.

Drumul Expres Pitești – Mioveni

Sursă foto: Facebook CJ Argeș. Sursă foto: Facebook CJ Argeș.

”Am apreciat această vizită, mai ales că nu a fost una de curtoazie, pentru că primul-ministru Marcel Ciolacu a făcut anunțuri importante și, mai ales, a transmis tuturor că Guvernul României este în continuare alături de autoritățile locale în eforturile de modernizare a infrastructurii și de compania de la Mioveni, pentru continuarea dezvoltării care a permis Daciei să devină un brand la nivel internațional”, a precizat, potrivit informării publicate, Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.

De altfel, potrivit celor de la CJ Argeș, două dintre temele abordate cu cei din conducerea uzinei au vizat și partea de infrastructură: blocajele rutiere pe ruta Mioveni – Giurgiu și Drumul Expres Pitești – Mioveni. Președintele Consiliului Județean, Ion Mînzînă, a explicat că, după modernizarea DJ 503 pe fonduri europene, pe zona de Argeș nu mai sunt probleme spre Giurgiu, cu mici excepții în județul Teleorman. De asemenea, premierul Marcel Ciolacu a dat asigurări că împreună cu ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, conducerea Consiliului Județean Argeș va demara, de îndată ce procedurile vor fi încheiate, licitația pentru proiectarea și execuția Drumului Expres Pitești-Mioveni, pentru care a fost deja adoptată Tema de Proiectare.

”Împreună cu președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, și cu ministrul muncii, Simona Bucura-Oprescu, l-am însoțit astăzi pe prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, la întâlnirea cu echipa de management a Uzinei Dacia.

Am rămas impresionat de linia de producție, iar realizările obținute la nivel mondial de acest brand al județului nostru reprezintă o mare mândrie!

Vorbim despre performanță, dezvoltare, locuri de muncă, dar și un adevărat exemplu în domeniu!”, a transmis Cristian Gentea pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook Simona Bucura Oprescu, screenshot și Facebook CJ Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ministrul Muncii: ”Am colaborat foarte bine în domenii cheie”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marcel Ciolacu

Ultimele articole