Premierul solicită clarificări. Marcel Ciolacu, discuție cu ambasadorii UE la București

de | 07.02.2024 11:38 | Național, Administrație

Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu ambasadorii statelor membre UE la București despre prioritățile europene ale României. În cadrul discuțiilor, premierul Marcel Ciolacu precizează că a reiterat solicitarea de a clarifica aderarea completă a României la zona de liberă circulație, în cel mai scurt timp.

Întâlnirea a avut loc la invitația președinției Belgiei la Consiliul UE.

Sursă foto: Facebook Marcel Ciolacu

”Le-am mulțumit reprezentanților corpului diplomatic pentru sprijinul oferit în vederea aderării României la spațiul Schengen, pe cale aeriană și maritimă, și am reiterat cu fermitate solicitarea de a clarifica aderarea completă la zona de liberă circulație în cel mai scurt timp.

Este evident că Uniunea Europeană trebuie să ofere un răspuns pragmatic și concret la nevoile exprimate de fermieri, dar și să se asigure că toți cetățenii europeni sunt protejați în fața amenințărilor reprezentate de Federația Rusă și de curentele politice care vor să ne dezbine și vulnerabilizeze la nivel european.

Guvernul României este deplin angajat în implementarea PNRR și atragerea cât mai multor fonduri europene și a investițiilor străine. Doar prin dialog putem realiza acest lucru. Izolarea nu reprezintă o soluție și a generat mereu sărăcie și subdezvoltare”, a transmis Marcel Ciolacu, potrivit informării publicate pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook Marcel Ciolacu

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Producția va începe în 2025. O companie importantă are nevoie de încadrarea a peste 500 de persoane

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Guvernul României | Marcel Ciolacu | Schengen

Ultimele articole