Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, participă la ceremoniile aniversare dedicate Zilei Marinei

de | 15.08.2022 14:31 | Știri, După locație, După subiect, Național, Politic

Alina Gorghiu, președinte interimar al Senatului României, a participat luni, pe 15 august, la ceremoniile aniversare dedicate Zilei Marinei Române, în portul Constanța.

Evenimentul marchează cea de-a 120-a ediție a Zilei Marinei Naționale, care în acest an are loc într-un moment dificil, atât pentru regiunea Mării Negre, cât și pentru frontierele externe ale Uniunii Europene și ale Alianței Nord-Atlantice, în care România joacă un rol activ, fiind un exemplu de consolidare a securității regionale.

ziua marinei - Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, participă la ceremoniile aniversare dedicate Zilei Marinei

Forțele Navale reprezintă o componentă esențială a Armatei României, iar devotamentul, spiritul de sacrificiu și implicarea militarilor români asigură consolidarea armatei moderne a țării noastre, o armată puternică care contribuie, în permanență, la menținerea securității naționale, a siguranței românilor, precum și a securității spațiului euroatlantic, ca stat membru al NATO, care îndeplinește cu profesionalism toate angajamentele asumate.
Aniversarea Zilei Marinei Române are o importanță aparte anul acesta, în contextul împlinirii a 25 de ani de parteneriat strategic între România și SUA – o confirmare a aprofundării relațiilor dintre cele două țări în varii domenii de activitate, în special în domeniul securității, al rezilienței, la nivel guvernamental, precum și la nivelul diplomației parlamentare”, transmit reprezentanții PNL Argeș.

Potrivit reprezentanților Parlamentului României, se va susține dezvoltarea și modernizarea armatei române, prin toate instrumentele legislative pe care le are la dispoziție. Țara noastră va rămâne un aliat de încredere al NATO, menținându-se astfel securitatea Flancului Estic.

ZIUA MARINEI3 - Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, participă la ceremoniile aniversare dedicate Zilei Marinei

România a acționat cu determinare la nivel politic, diplomatic și economic și a obținut rezultate tangibile pentru recunoașterea relevanței strategice a zonei Mării Negre pentru securitatea euroatlantică. Noul Concept Strategic al NATO confirmă fără echivoc, pentru prima dată într-un document programatic Aliat, importanța Mării Negre drept zonă strategică de interes pentru comunitatea euroatlantică, asigurând o vizibilitate fără precedent regiunii din care facem parte”, adaugă PNL Argeș.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: NATO | PNL | SUA