anchetaonline.ro

Președintele Iohannis: Țara noastră nu va fi implicată în conflictul din Ucraina

de | 05.03.2022 17:53 | Național

Președintele Klaus Iohannis a vizitat, sâmbătă, tabăra de refugiați de la vama Siret și a ținut un discurs cu privire la situația din Ucraina. Șeful statului spune că România nu va fi implicată în conflictul militar dintre ruși și ucraineni, la fel cum nu va fi implicată nici NATO.

„Pornim de la scenariul în care acest conflict nu se va extinde. NATO nu va fi implicată în acest conflict militar și nici România nu va fi implicată în acest conflict. Rolul nostru, pe care îl vedem, este cel pe care l-am descris: ajutăm pe cei care se refugiază, vom ajuta și pe cei care rămân în Ucraina”, a spus Iohannis.

„E țara noastră și aici rămânem”

Întrebat ce se va întâmpla dacă țara noastră va fi totuși atacată, președintele a răspuns că nu este luat în calcul niciun scenariu în care România să fie amenințată, făcând apel la calm:

„E țara noastră și aici rămânem. Noi nu calculăm acum un scenariu în care România să fie implicată în conflict sau să fie amenințată. Nu pot să spun decât un lucru simplu: aici, în România, suntem acasă. Asta este țara noastră și aici rămânem”, a mai spus Klaus Iohannis.

 

Foto: presidency.ro

Citește articolele pe același subiecte: Klaus Iohannis | Ucraina
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare: