anchetaonline.ro

Din ce în ce mai mulți ucraineni solicită azil în România

de | 05.03.2022 13:44 | Național

Numărul ucrainenilor care au solicitat azi în România a crescut în ultimele zile. Astfel, de la izbucnirea războiului în țara vecină și până în prezent, 2382 de cetățeni din Ucraina au cerut azil în țara noastră, potrivit Ministerului de Afaceri Interne.

Conform autorităților, ucrainenii beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională. Pe toată perioada procedurii, solicitanții de azil primesc cazare în centrele Inspectoratului General pentru Imigrări, dar au și măsuri de asistență materială, financiară, medicală, consiliere psihologică și juridică de specialitate, acces la piața forței de muncă și activități de adaptare culturală.

Gradul de ocupare al centrelor de cazare este de 59,9%

MAI anunță că la ora actuală, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 59,9%.

Vineri, 85.847 de persoane, dintre care 28.235 de cetățeni ucraineni, au intrat în țară, iar 106.330 de persoane, dintre care 22.813 cetățeni ucraineni, au părăsit teritoriul României. Totodată, 23.159 de mijloace de transport au trecut frontiera pe sensul de intrare și 26.875 pe sensul de ieșire.

Foto adevarul.ro

Citește articolele pe același subiecte: CNI | Ucraina
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare: