Președintele Parlamentului European vine în România

de | 19.12.2022 09:41 | Știri, După locație, După subiect, Național, Politic

  • Discuții privind aderarea la Schengen.

Președintele Parlemantului European, Roberta Metsola, vine în România. Vizita oficială va avea loc între 19 și 20 decembrie, iar astăzi, președedintele PE se va afla la București, urmând să aibă o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis și să țină un discurs în fața senatorilor și deputaților români, în Parlament.

Marți, 20 decembrie, Roberta Metsola va fi prezentă la evenimentul „Împreună suntem Europa”, organizat de Biroul Parlamentului European în România, în parteneriat cu Universitatea din București. În cadrul evenimentului, studenții vor intra în dialog cu președintele PE și vor afla despre beneficiile democrației parlamentare, importanța protejării acesteia, dar și despre cum se pot implica tinerii pentru a influența politica europeană.

Vizita Robertei Metsola are loc în plin scandal de corupție la PE, dar și în contextul tensiunilor existente în Europa, după ce Austria și Olanda au blocat aderarea la Schengen a României și Bulgariei.

De altfel, președintele PE a fost printre cei mai importanți susținători pentru aderarea țării noastre la spațiul Schengen. Totodată, în urma votului negativ dat de Austria, Metsola și-a exprimat nemulțumirea:

Cer Consiliului European să acţioneze şi să se asigure că este găsit un compromis”, a spus Metsola la momentul respectiv.

Foto Hotnews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Reacții după ce România a ratat aderarea la spațiul Schengen. Cum ne afectează

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Austria | București | Klaus Iohannis | Olanda | Parlament | Schengen

Ultimele articole