anchetaonline.ro

Președintele Poloniei: Nu sunt dovezi concludente despre cine a lansat racheta

de | 16.11.2022 19:03 | Știri, După subiect, Eveniment

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a transmis, miercuri, că explozia rachetei într-o localitate aflată la granița cu Ucraina ar fi un incident izolat.

De asemenea, acesta a spus că nu există deocamdată dovezi concludente despre cine a lansat racheta și a făcut apel la calm.

Nu există niciun indiciu sau dovezi circumstanțiale care să ne că a fost un atac intenționat asupra Poloniei, că această rachetă a fost direcționată în mod intenționat să lovească teritoriul polonez. Cel mai probabil a fost un accident nefericit”, a declarat Andrzej Duda.

Totodată, președintele Poloniei susține că există indicii potrivit cărora racheta ar fi fost lansată de ucraineni.

O rachetă de fabricație rusă, probabil un S-300, a căzut cel mai probabil asupra Poloniei. Nu avem dovezi că racheta a fost lansată de partea rusă, există multe indicii că ar fi fost o rachetă lansată de forțele ucrainene”, a adăugat președintele Poloniei.

Potrivit premierului polonez Mateusz Morawiecki, după analiza probelor de la fața locului, nu este necesară activarea Articolului 4 al NATO.

Amintim că marți seara, două rachete rusești au căzut pe teritoriul NATO, într-o fermă din Polonia, lângă granița cu Ucraina. În urma evenimentului devastator doi oameni și-au pierdut viața.

Foto Info Financiar

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

8 militari români- acuzați că au furat combustibil de la baza „Mihail Kogălniceanu”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: