Noi prevederi privind rolul și statutul grefierilor

de | 12.12.2023 10:02 | Național, Administrație

Proiectul de lege privind statutul grefierilor si al personalului de specialitate criminalistică de la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice a fost adoptat luni de Senat, for decizional, cu 73 de voturi pentru, potrivit informării publicate de Ministerul Justiției.

Astfel, încă un proiect al Ministerului Justiției devine lege. Grefierii au un rol important în înfăptuirea actului de justiție de calitate și Ministerul Justiției este atent la nevoilor lor, potrivit sursei citate.

”Legea propune reconfigurarea rolului și statutului grefierilor.

Consolidarea unui sistem de justiție eficient, asigurarea unei resurse umane bine pregătite si asigurarea unui cadru legislativ adecvat pentru grefieri si personalul de specialitate criminalistică au stat la baza acestei legi.

Statutul grefierilor este rodul unui dialog constructiv cu reprezentanții grefierilor și cu Parlamentul. Ii mulțumesc pentru implicare domnului senator Cristian Niculescu Țâgârlaș!”, a transmis ministrul Justiției, Alina Gorghiu, potrivit sursei citate. 

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Ministerul Justiției

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(Video) Lucrările la Palatul Administrativ Argeș se apropie de final

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Justiţiei

Ultimele articole