La Priboieni, primarul Sorin Lupu pregătește o lungă listă de proiecte

de | 29.05.2024 14:26 | Din ediția tipărită, Administrație, Rural

Sub administrația locală condusă de primarul Sorin Lupu, comuna Priboieni s-a transformat într-un adevărat șantier. Numeroase proiecte s-au finalizat, se află în derulare sau se pregătesc pentru a fi implementate, obiective de investiții care vizează dezvoltarea infrastructurii din comună, dar și a sistemului educațional. Cu sprijinul cetățenilor și atragerea de fonduri guvernamentale și europene, primarul Lupu Sorin își propune să continue dezvoltarea Priboieniului, pregătind pentru perioada 2024-2028 o lungă serie de proiecte.

  1. Modernizare stație de epurare

Primarul Lupu Sorin plănuiește modernizarea stației de epurare, asigurând un sistem eficient și ecologic pentru gestionarea apelor uzate.

  1. Prima racordare a cetățenilor cu venituri mici

Un obiectiv esențial este racordarea gratuită la rețeaua de canalizare pentru cetățenii cu venituri mici, îmbunătățind astfel condițiile de trai pentru toate categoriile sociale.

  1. Îmbrăcăminte bituminoasă ușoară pe ulițele Contabil, Romel Enache, Bebe Enache, Doru Neagu, Iordache Constantin și dalare șanțuri

Primarul își propune asfaltarea ulițelor Contabil, Romel Enache, Bebe Enache, Doru Neagu și Iordache Constantin și dalarea șanțurilor, facilitând accesul și siguranța circulației.

  1. Refacerea îmbrăcămintei bituminoase pe străzile unde s-a introdus canalizare

Refacerea îmbrăcămintei bituminoase pe străzile unde s-a introdus recent canalizarea este o prioritate, asigurând infrastructura rutieră de calitate.

5.Construcție pod în punctul Stație Epurare Valea Popii

Pentru a facilita transportul și accesul între satul Sămăilă și satul Valea Popii, se va construi un nou pod la Valea Popii.

  1. Regularizarea canalelor prin dalarea cu ciment

Regularizarea canalelor pentru prevenirea inundațiilor și gestionarea eficientă a apei pluviale va fi realizată prin dalare cu ciment.

  1. Realizarea unei piste de biciclete în comuna Priboieni (din punctul dr. Simona – granița cu orașul Topoloveni)

În vederea promovării unui stil de viață sănătos și a turismului, se va construi o pistă de biciclete din punctul dr. Simona până la granița cu orașul Topoloveni.

  1. Reabilitarea Primăriei Vechi

Primăria veche va fi reabilitată.

  1. Pietruirea drumurilor agricole

Pietruirea drumurilor agricole va facilita accesul agricultorilor la terenurile lor, sprijinind astfel dezvoltarea agricolă locală.

  1. Modernizarea bisericilor

Se vor aloca fonduri pentru modernizarea bisericilor, conservând astfel valorile și tradițiile culturale ale comunei.

  1. Pietruirea ulicioarelor

Pietruirea ulicioarelor va îmbunătăți accesul locuitorilor în toate zonele comunei.

  1. Creșterea eficienței energetice la școli și grădinițe

Se vor implementa măsuri pentru creșterea eficienței energetice la școli și grădinițe, reducând costurile și asigurând un mediu sănătos pentru copii.

  1. Grădiniță cu program prelungit

Se va deschide o grădiniță cu program prelungit, preșcolarii beneficiind de cele mai bune condiții pentru a-și desfășura activitatea. Unitatea școlară va fi găzduită în fostul centru de plasament sau se va achiziționa un teren pentru a putea fi eligibili prin CNI .

  1. Parc fotovoltaic în Valea Popii

Un parc fotovoltaic va fi construit în zona Valea Popii, asigurând energie verde și reducând costurile comunale.

  1. Dotarea grădinițelor cu centrale electrice și amenajarea locurilor de joacă

Grădinițele vor fi dotate cu centrale electrice și locuri de joacă moderne, asigurând condiții optime pentru desfășuarea activității didactice în condiții optime.

  1. Realizare RLV și expertiza tehnică clădire centru (fosta National Still) în vederea identificării unei surse de finanțare

Se va realiza RLV și expertiza tehnică a  clădirii fosta National Still pentru identificarea unei surse de finanțare adecvate.

”Cu profundă recunoștință și emoție, doresc să vă mulțumesc tuturor pentru sprijinul acordat de-a lungul anilor în care am avut onoarea de a fi primarul acestei minunate comunități. Fără devotamentul și încrederea voastră, multe dintre proiectele importante nu ar fi putut fi realizate. Fiecare succes al comunei Priboieni este rezultatul efortului comun și al colaborării strânse între cetățeni, echipa Primăriei și diversele instituții partenere. Împreună, am reușit să implementăm proiecte de infrastructură, educație, sănătate și dezvoltare locală, care au adus un plus de valoare comunității noastre și au contribuit la îmbunătățirea calității vieții tuturor locuitorilor.

Doresc să mulțumesc în mod special echipei mele din Primărie pentru dedicarea și profesionalismul de care au dat dovadă în fiecare zi. Munca lor neobosită și angajamentul față de binele public sunt motorul care a propulsat comuna noastră înainte. Fără sprijinul și colaborarea lor, nu am fi putut realiza toate aceste lucruri minunate pentru Priboieni. Privind spre viitor, îmi exprim speranța că vom continua să lucrăm împreună cu aceeași determinare și entuziasm pentru a duce comuna Priboieni la un nivel european. Avem în față multe proiecte ambițioase, menite să modernizeze și să dezvolte comunitatea noastră și sunt convins că, doar uniți și implicați, vom reuși să le ducem la bun sfârșit. Vă mulțumesc încă o dată tuturor pentru susținerea și încrederea acordată. Împreună, vom continua să construim un viitor mai bun pentru Priboieni, pentru binele fiecărui cetățean al acestei comunități”, este mesajul primarului Sorin Lupu adresat cetățenilor din comuna Priboieni.

Material realizat de Berta Dima.

 Sursă foto: ediția tipărită

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Echipa de consilieri PSD de la Priboieni – oamenii care luptă pentru dezvoltarea comunei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Priboieni | Sorin Lupu | Topoloveni

Ultimele articole