Priboieni – un șantier deschis. Proiect pentru asfaltarea a 11 străzi. Toți locuitorii din Priboieni vor avea apă și canalizare!

de | 28.02.2024 09:25 | Rural, Administrație, Din ediția tipărită

Dezvoltarea comunei prin valorificarea tuturor tipurilor de finanțări existente pare a fi prioritatea administrației locale din Priboieni, iar – prin demersurile făcute de către primarul Sorin Lupu, alături de echipa sa – localitatea s-a transformat în ultimele luni într-un șantier deschis.

Sursă foto: ediție tipărită.

”Priboieni va deveni o comună la standarde europene. În ceea ce mă privește, am lăsat mereu faptele să vorbească! Proiectele realizate în comuna Priboieni nu au nevoie de vorbe. Ele se văd. Prin implicare, dăruire și seriozitate, am reușit să atragem multe investiții, iar valoarea acestora depășește cu mult bugetul destul de redus al localității noastre. Vorbesc aici de atragerea de fonduri europene și guvernamentale. Vom continua și în acest an, 2024, pe care îl începem în forță”, a declarat primarul Sorin Lupu.

Fonduri de 18.000.000 de lei – atrase pentru infrastructura de utilități

Sursă foto: ediție tipărită.

În prezent, se lucrează la unul dintre cele mai importante proiecte destinate dezvoltării infrastructurii de utilități, proiect având ca obiectiv modernizarea și extinderea rețelei de canalizare și a rețelei de apă potabilă.

Acesta este în derulare, iar lucrările au ajuns la stadiul de 40%. Finanțarea se face prin Programul ”Anghel Saligny” și are o valoare de 18.000.000 de lei. După finalizare, comuna va avea o acoperire de 100% în ceea ce privește canalizarea, toți locuitorii beneficiind de infrastructură de tip apă-canal. De asemenea, se vor introduce cămine cu apometre inteligente, pe domeniul public, la fiecare proprietate și s-a realizat un al patrulea puț de mare adâncime din comună, lucrările fiind deja finalizate în cazul acestui obiectiv.

Proiect pentru modernizarea infrastructurii rutiere: 11 străzi asfaltate

Sursă foto: ediție tipărită.

De o importanță majoră pentru dezvoltarea localității este și proiectul având ca obiectiv modernizarea străzilor în comuna Priboieni, cu o valoare de 10.000.000 de lei, finanțat tot prin Programul „Anghel Saligny”. Și acesta se află în derulare, ajungând la un stadiu de 75% până în acest moment. Proiectul prevede asfaltarea a 11 străzi din localitate, din care până acum au fost asfaltate opt. Pentru două dintre ele, lucrările sunt aproape de finalizare, iar – în aproximativ o lună – vor debuta și lucrările aferente ultimei străzi cuprinse în acest proiect.

De asemenea, tot în Priboieni, se află în derulare și alte proiecte, așa cum sunt cele dedicate pistelor de biciclete (2.000.000 de lei), creșterii eficienței energetice la sediul Primăriei (2.158.000 de lei) sau dotării cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ (1.000.000 de lei). Aceste proiecte sunt finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Finalizate în 2023 au fost investițiile privind achiziționarea unui buldoexcavator, dar și dotarea Clubului Tineret.

În ultimii trei ani, sub conducerea primarului Sorin Lupu, la Priboieni, s-a reușit finalizarea mai multor proiecte care oferă condiții de trai mai bune cetățenilor, printre cele mai însemnate fiind lucrări de instalare și modernizare a sistemului de iluminat public, în valoare de 456.000 de lei, construcția unei săli de sport moderne, proiect finanțat prin Compania Națională de Investiții, în valoare de 2.000.000 de lei, dar și reabilitarea corpului A a Școlii Gimnaziale ”C. Rădulescu-Codin”, cu o valoare de 1.481. 780 de lei.

Material realizat de Berta Dima.

Sursă foto: ediție tipărită.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

La Priboieni, a fost finalizată sala de sport și s-a înființat rețeaua de distribuție gaze naturale

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Priboieni

Ultimele articole