Prima reacție a mamei lui Aleksei Navalnîi: „Nu vreau să aud niciun fel de condoleanțe”

de | 16.02.2024 22:08 | Național, Lifestyle

Liudmila Navalnaïa, mama celui mai proeminent opozant al lui Putin, Alexei Navalnîi, a făcut prima declarație după moartea fiului.

Ludmila spune că fiul ei „era în viață, sănătos și fericit” când l-a văzut ultima dată, pe 12 februarie, relatează ziarul rusesc independent Novaia Gazeta, citat de The Guardian.

Aleksei Navalnîi ar fi murit în detenție, a anunțat Departamentul Serviciului Federal Penitenciar pentru Districtul Autonom Yamal-Neneț. Cu toate astea, mama opozantului lui Putin refuză să creadă că acesta a murit.

Nu vreau să aud niciun fel de condoleanțe. L-am văzut în închisoare pe 12 (n.r. februarie), într-o întâlnire. Era în viață, sănătos și fericit”, a scris mama lui Navalnîi, într-o postare publicată pe Facebook.

La rândul ei, Iulia Navalnaia, soția lui Alexei Navalny, a cerut comunităţii internaţionale să-l tragă ”personal” la răspundere pe Vladimir Putin pentru moartea acestuia, potrivit alephnews.ro

Pentru că de mulți ani, și știți cu toții acest lucru, nu putem avea încredere în Putin și în guvernul Putin, ei mint mereu. Dar dacă acest lucru este adevărat, vreau ca Putin, toți cei din jurul lui, prietenii lui Putin, guvernul lui, să știe că vor fi responsabili pentru ceea ce au făcut țării noastre, familiei mele și soțului meu. Și această zi va veni foarte curând. Și vreau să chem întreaga comunitate mondială, toți cei din această cameră, oameni din întreaga lume, astfel încât să ne unim împreună și să învingem acest rău. Am învins regimul terifiant care este acum în Rusia. Și acest regim și Vladimir Putin trebuie să poarte responsabilitatea personală pentru toate lucrurile teribile pe care le fac țării mele, țării noastre, Rusiei, în ultimii ani”, a declarat soția lui Navalnîi într-un discurs televizat

Ultima filmare cu Navalnîi în viață. Mesajul transmis înainte să moară

În ultimul său mesaj înainte să moară, Alexei Navalnîi  i-a acuzat pe șefii coloniei penale în care era încarcerat  că încearcă să „doboare recordul” de lingușire pe lângă președintele Vladimir Putin. De asemenea, el a mai transmis că tocmai l-au trimis pentru încă 15 zile într-o celulă de pedeapsă, scrie digi24.ro.

Colonia penală Iamalia a decis să doboare recordul de lingușire față de Vladimir (n.red. Putin) și mulțumire a autorităților de la Moscova. Tocmai mi-au dat încă 15 zile de carceră. Este pentru a patra oară în mai puțin de două luni”, a scris, miercuri, Navalnîi, într-un mesaj în limba rusă pe platforma X.

Tot miercuri, Navalnîi i-a transmis soției sale, Yulia Navalnaia, un mesaj de Ziua Îndrăgostiților.

Draga mea, totul este ca un cântec cu tine: între noi se află orașe, luminile de decolare ale aeroporturilor, furtuni de zăpadă și mii de kilometri. Dar simt că tu ești aproape în fiecare secundă și te iubesc din ce în ce mai mult”, a scris Navalnîi.

Într-o filmare publicată joi de presa de opoziție din Rusia, Navalnîi, principalul opozant al regimului Putin, apare glumind în fața judecătorilor.

Onorată instanță, o să va trimit contul ca dumneavoastră, din salariul imens de judecător federal să-mi faceți și mie un transfer, nu de alta, dar nu prea mai am bani, inclusiv datorită dumneavoastră. Și voi, cei de acolo, puteți face o chetă, eu aștept. La revedere”, le-a transmsi Navalîi judecătorilor care l-au condamnat la încă 15 zile de carceră.

Sursă foto: Facebook Alexei Navalnîi

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Opozantul rus Alexei Navalnîi, declarat decedat

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Navalnîi