Fostul primar de la Vlădești l-a dat în judecată pe prefectul Radu Perianu

de | 07.11.2023 07:30 | Din ediția tipărită, Administrație, Rural

► Cristian Dică-Hristu își cere funcția înapoi în instanță.

Demis de prefectul Radu Perianu în urmă cu două săptămâni, Cristian Dică-Hristu trage cu dinţii de funcţia de primar. Fostul edil din Vlădeşti a rămas fără scaunul de primar după ce a fost condamnat definitiv pentru transport ilegal de lemne.

primar vladesti transport ilegal lemne

Foto: Evenimentul Muscelean

Cristian-Dică Hristu a fost prins în octombrie 2020 conducând un autocamion care aparținea firmei soției și care era încărcat cu circa 40 tone de material lemnos, pentru care nu avea însă acte. După ce magistraţii Judecătoriei Curtea de Argeş l-au declarat vinovat, pe 24 octombrie edilul a pierdut şi apelul la Curtea de Apel Piteşti, chiar cu câteva zile înainte ca infracţiunea comisă să se prescrie. La pachet cu condamnarea penală, Cristian Dică-Hristu a primit şi interdicţia de a mai ocupa o funcţie de ales public, aşa încât trei zile mai târziu era demis de prefectul județului Argeș, atribuțiile sale fiind  preluate de viceprimarul Leonard Șerban.

Fostul primar vrea şi funcţia, şi salariile pentru perioada de suspendare

Săptămâna trecută, edilul destituit a apelat la justiţie, deschizând la Tribunalul Argeş o acţiune împotriva prefectului judeţului Argeş, prin care cere anularea ordinului nr. 244/27.10.2023 privind încetarea de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului de primar şi repunerea în funcţie, inclusiv cu plata drepturilor salariale aferente perioadei de suspendare. Dosarul fiind abia depus la Tribunal, nu a fost stabilit încă un prim termen de judecată.

Fostul primar al comunei Vlădești a mai stat pe tuşă vreme de peste un an şi în primul său mandat, după ce Agenţia Naţională de Integritate l-a găsit în conflict de interese şi abuz în serviciu. Concret, în 2015, ANI a descoperit că, pe vremea când era viceprimar, a votat atribuirea de către administraţia locală a comunei Vlădeşti a unor contracte către firmele soţiei şi cumnatei sale. Dacă atunci a reuşit să-şi recâştige funcţia în instanţă, de data aceasta şansele lui Cristian Dică-Hristu de a reveni în fruntea primăriei Vlădeşti sunt mult mai mici, având în vedere că acum este vorba despre o condamnare penală.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Senatorul Dănuţ Bica a dat statul în judecată pentru o pensie mai mare!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Dică-Hristu | Prefectura Argeș | Radu Perianu | Tribunalul Argeș | Vlădești