Senatorul Dănuţ Bica a dat statul în judecată pentru o pensie mai mare!

de | 31.10.2023 19:30 | Din ediția tipărită, Lifestyle

▼ După 33 de ani ca inginer, liberalul câştigă 5.500 lei pe lună din pensie.

Zilnic, pe rolul Tribunalului Argeş se înregistrează acţiuni ale pensionarilor din judeţ care acţionează în judecată Casa de Pensii Argeș, considerând că li s-au calculat greşit veniturile şi că merită să încaseze mai mulţi bani după ce au cotizat o viaţă întreagă la bugetul asigurărilor sociale. O fac oameni de rând, dar o fac şi argeşeni aflaţi în funcţii importante, considerând că este dreptul lor.

La începutul acestei luni, senatorul PNL Dănuţ Bica a decis să apeleze şi el la instanţă, având convingerea că pensia pe care o încasează lunar nu a fost calculată corect, mai ales că şi foştii lui colegi de serviciu au avut succes în acţiunile lor:

În primul rând, ţin să lămuresc de la bun început că este vorba de pensia de contributivitate, nu este vorba de pensie specială. Am făcut acțiunea la sfatul foștilor mei colegi pentru că şi ei au apelat la instanţă pentru a-şi primi drepturile pentru grupele de muncă. Eu am lucrat vreo 15 ani pe o grupa de muncă ce nu a fost recunoscută. E vorba de ce contestă toată lumea pentru recunoașterea unei grupe de muncă. Sunt oameni care au de contestat pentru perioade mai lungi, la mine nu este cazul, dar fiind dreptul meu, am considerat că este normal să mi-l cer.

Subliniez că nu este vorba de o pensie specială, că așa gândesc toți când aud de parlamentar și pensie, dar la mine nu este cazul, că nici nu aș avea cum să primesc. Mai mult decât atât, eu am votat de patru ori împotriva pensiilor speciale şi sper ca, odată cu noua lege a pensiilor, să fie recunoscute aceste grupe de muncă şi să nu mai fie nevoie să se facă acțiuni în instanţă pentru aceste drepturi.” – ne-a declarat senatorul PNL.

Conform celei mai recente declaraţii de avere, în ultimul an, senatorul Dănuţ Bica a încasat 65.976 lei reprezentând venituri din pensie, ceea ce înseamnă o pensie lunară de aproximativ 5.500 lei. Dănuţ Bica a fost inginer şi a lucrat, din 1983, la diferite întreprinderi şi societăţi de stat – Trustul de Montaj Utilaj Chimic București, IMUC SA Piteşti, Arpechim, Regia Autonomă Regotrans şi în ultima perioadă a carierei profesionale, din 2000, la Apă Canal 2000 SA Piteşti. Din 2016, Dănuţ Bica este parlamentar, mai întâi având un mandat în Camera Deputaţilor, iar în prezent fiind senator, funcţie care îi aduce lunar o indemnizaţie de circa 11.000 lei.

Mii de argeşeni cer în instanţă recalcularea pensiilor

Tribunalul Argeş este asaltat cu dosare prin care se solicită recalcularea pensiilor. Numai anul trecut pe rolul aceste instanţe au fost înregistrate peste 3.500 de speţe în materia asigurărilor sociale, după ce în 2021 fusese bătut un adevărat record: peste 5.500 de dosare.

Dănuţ Bica nu este primul politician argeşean care apelează la instanţă pentru a-şi suplimenta veniturile din pensii. Pensionat în decembrie 2020 din industria nucleară, actualul primar al Piteştiului, Cristian Gentea, a acţionat în judecată Casa Judeţeană de Pensii la doar două luni după ce a primit primul talon mov. A câştigat procesul, iar anul trecut a obţinut numai din pensii 142.740 lei.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cum a ajuns un fost agent comercial din Argeş să conducă o afacere de peste 2 miliarde de euro

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Casa de Pensii Arges | Dănuț Bica | PNL

Ultimele articole