anchetaonline.ro

Primăria Mălureni a plătit  aproape 1 milion de lei asistenţilor şi însoţitorilor persoanelor cu handicap

de | 24.08.2022 19:00 | Administrație

Consilierii locali din Mălureni au aprobat, în cea mai recentă şedinţă a Consiliului Local, raportul privind activitatea desfăşurată de asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav. Conform documentului, la data de 30 iunie 2022, Primăria comunei Mălureni avea în plată un număr de 28 asistenţi personali (18 pentru persoane adulte şi 10 pentru minori) şi 52 de indemnizaţii de însoţitor, din care 4 pentru copii.

În primele şase luni ale anului, cheltuielile de personal pentru asistenţii şi însoţitorii persoanelor cu handicap s-au ridicat la suma totală de  971.857 lei. Conform legislaţiei, asistenţii personali au obligaţia de a participa, o dată la doi ani, la o instruire organizată de angajator, în acest sens în acest an urmând să realizeze un astfel de eveniment, care – conform raportului aprobat de Consiliul Local Mălureni – presupune un efort financiar de 5000 lei.

S-a suplimentat numărul asistenţilor personali din Mălureni

În document se mai specifică faptul că reprezentanţii Primăriei au efectuat verificări la domiciliul persoanelor bolnave, ocazie cu care s-a constatat că asistenţii personali se achită de obligaţiile ce le revin. De altfel, în această perioadă nici nu au existat sesizări cu privire la eventuale încălcări ale acestor obligaţii. În cadrul aceleiaşi şedinţe, consilierii locali au aprobat suplimentarea numărului de posturi destinate încadrării asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav din comună, de la 28 la 35 de posturi, începând cu data de 1 august 2022.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

1,5 MILIARDE LEI PENTRU ARGEŞ. Mălureni – finanţare pentru 4 proiecte

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mălureni | Primăria Mălureni