Primăria Pitești se mută în locul Consiliului Județean Argeș

de | 04.11.2023 15:30 | Pitești, Administrație, Din ediția tipărită, Importante

Clădirea Primăriei Municipiului Pitești va intra în renovare în vederea eficientizării energetice.

În această perioadă se lucrează încă la proiectul tehnic, însă – cât de curând – birourile administrației municipale vor trebuie mutate din actualul spațiu, care se va transforma într-un șantier.

Astfel, de la finele lui 2023, Primăria Pitești va funcționa în incinta Centrului de Calcul de pe bulevardul Republicii, din apropierea Casei Cărții. Dacă va fi necesar, o parte a activității Primăriei va fi susținută și în clădirea BNR.

Locația este una centrală și foarte accesibilă cetățenilor. Consiliul Județean este în prezent găzduit de către Centrul de Calcul (încă din aprilie 2022), întrucât și Casa Albă a intrat tot într-un proces de reabilitare termică. Acesta este însă pe final, iar CJ urmează să revină în Palatul Administrativ și să facă loc colegilor din structura piteșteană.

Va trebui să ne mutăm la finele lunii noiembrie, când Consiliul Județean va reveni la casa lui. Termenul de execuție este de 10 luni.”, a anunțat primarul Cristian Gentea.

Firma care a lucrat la Consiliul Județean Argeș va realiza și renovarea energetică a Primăriei Municipiului Pitești, este vorba de RO Construct Center în asociere cu Steand Ag.

Valoarea totală a investiției este de 10.697.048,26 de lei, inclus TVA. Durata de execuție este de 12 luni, din care 2 luni servicii de proiectare și 10 luni de execuție a lucrărilor. Finanțarea se va face din fonduri PNRR și de la bugetul local.

În acest moment, clădirea în care își desfășoară activitatea salariații Primăriei Pitești nu dispune de sisteme de izolație sau alte îmbunătățiri, confortul termic nu este asigurat în clădire, iar pentru funcționarea în condiții optime de igienă și confort este necesară renovarea energetică a acesteia. Investiția care ca scop reducerea consumului de energie, îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, reducerea consumului anual de energie primară și promovarea utilizării resurselor regenerabile de energie, concomitent cu menținerea condițiilor igienico-sanitare atât pentru angajați, cât și pentru cetățeni.

 

Material realizat de Sofia Paul și Berta Dima

 

Foto descriptiv

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

ITM Argeș: MăsurI în vederea eliminării riscurilor de accidentare a lucrătorilor ca urmare a surpării de maluri

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești