Primăria Pitești: Nu uita să strângi după câinele tău!

de | 20.02.2024 15:10 | Pitești, Administrație

Primăria Municipiului Pitești lansează o campanie de informare adresată stăpânilor de câini. Îngrijirea unui animal nu presupune doar afecțiune, ci și responsabilitate pentru sănătatea sa, dar și a celor din jur. Atunci când această responsabilitate este ignorată, comunitatea și mediul au de suferit.

Astfel, ca urmare a numeroaselor sesizări venite din partea cetățenilor, Primăria Municipiului Pitești, prin Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești, alături de Poliția Locală Pitești și de Consiliul Local Pitești, desfășoară, începând de miercuri, 21 februarie, o campanie de informare adresată deținătorilor de câini din Pitești.

Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitești.

Această campanie vizează reamintirea prevederilor legale referitoare la comportamentul impus, prin Hotărâre de Consiliu Local, stăpânilor de câini din municipiul Pitești, în situațiile care presupun prezența patrupedelor în spațiul public. Responsabilitățile deținătorilor de câini, precum și sancțiunile prevăzute de legislația în vigoare pentru nerespectarea acestora sunt reamintite tuturor iubitorilor de animale, în cadrul campaniei de informare ce utilizează atât canale de comunicare online (mass media și social media), cât și mijloace de comunicare tipărite (flyere, afișe, ziare).

Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitești.

Scopul campaniei este acela de a informa și reaminti stăpânilor de câini regulile pe care sunt obligați să le respecte pentru a evita sancțiunile, dar și pentru a se bucura de tot ceea ce un câine aduce bun în viața oamenilor care îl îngrijesc, fără pericolul bolilor ce pot fi evitate:

Conform HCL 283/2021, art. 16, lit. J și art. 17:

  • Deținătorii de câini sunt obligați să ridice dejecțiile produse de animale din spațiile publice, din spațiile adiacente acestora, din holurile și căile de acces ale spațiilor locative. În acest scop, însoțitorii sunt obligați să aibă asupra lor echipamentul necesar colectării dejecțiilor produse de câini.
  • După colectare, punga va fi închisă etanș și va fi depusă în europubelă sau container.

Amenda este cuprinsă între 1000 și 2000 de lei!

”Din excrementele câinelui tău se pot transmite la om: Giardia, Salmonela, E.coli și viermi intestinali. Copiii cu vârste între 1 și 4 ani sunt cei mai predispuși la aceste infecții.

Excrementele nestrânse ale altor câini pot fi o sursă de contaminare chiar pentru câinele tău! Excrementele NU sunt fertilizante pentru sol, ci creează un mediu propice dezvoltării de bacterii periculoase, ușor transmisibile!”, informează administrația locală din Pitești.

Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Casa Argeșeană – tărâmul gusturilor autentice

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești