Primăriile ar putea scăpa de cheltuieli importante! Proiect de lege inițiat de Forța Dreptei

de | 31.05.2022 15:01 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Național, Politic

Se pregătesc noi schimbări ce ar putea ajuta primăriile să scape de unele cheltuieli importante. Parlamentarii Forța Dreptei au depus la Senat un proiect de lege privind scutirea unităților administrativ-teritoriale de la plata unor taxe și tarife pentru proiecte de interes public.

Inițiatorii, printre care se află și deputatul argeșean Adrian Miuțescu, își doresc astfel ca primăriile să fie scutite de aceste taxe, dar și să se grăbească punerea în practică a proiectelor de infrastructură de care au nevoie comunitățile locale.

Mai exact, proiectul de lege instituie mecanismul de scutire de la plata unor taxe şi tarife a unităţilor administrativ-teritoriale, întreprinderilor publice, asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară şi regiunilor de dezvoltare, care au ca obiectiv realizarea de proiecte de interes public din fonduri europene şi/sau fonduri naţionale publice sau private în valoare de peste 100.000 lei.

Conform expunerii motivelor inițiatorilor, cele mai multe unități administrativ teritoriale se confruntă cu probleme financiare grave, care duc deseori la lipsa fondurilor necesare pentru întocmirea documentaţiei pentru proiectele de interes public. Din datele colectate de iniţiatori de la diferite unităţi administrativ- teritoriale, rezultă că, în medie, pentru un proiect de interes public în valoare de un milion de euro tarifele pentru autorizaţii și avize însumează aproximativ 5.000 euro.

Foto Facebook

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Adrian Miuțescu spune de ce a ales Forța Dreptei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Adrian Miuțescu | Forța Dreptei

Ultimele articole