anchetaonline.ro

Primarul din Ștefănești – raport către cetățeni

de | 06.05.2022 08:00 | Județean, Administrație, Ștefănești

Primarul Ștefăneștiului, Nicolae Velcea, a făcut public raportul investițiilor și al activităților pe anul 2021. De obicei, un astfel de raport se face o dată la patru ani, însă edilul a dorit să le arate cetățenilor că, dacă există interes și consens în Consiliul Local, se pot face multe lucruri chiar și în 365 de zile.

 

Ce s-a făcut concret, în Ștefănești, în 2021

Pentru anul 2021 au fost aprobate prevederi anuale în sumă totală de 29.596,70 mii lei la partea de venituri și de 41.475,70 mii lei la partea de cheltuieli, diferența de 11.879 mii lei fiind suportată din excedentul anului 2020 și anilor precedenți, pentru acoperirea cheltuielilor secțiunii de dezvoltare. Bugetul inițial a fost rectificat în exercițiul financiar 2021 de 11 ori. Astfel, cheltuielile totale realizate la finele anului 2021 au fost în sumă de 27.369,81 mii lei. Iată câteva dintre investițiile realizate în exercițiul financiar trecut:

*S-a finanțat Centrul Cultural Ștefănești cu suma de 477,77 mii lei.

*Realizarea de proiecte de modernizare, eficientizare și extinderea iluminatului public stradal.

*Modernizare iluminat pe străzile: Valea Mare, DN7, Izvorani, Ștefănești Sat; *Proiect pentru extindere iluminat public în zona „pasarelă”.

*Achiziție ceasuri programabile pentru comanda iluminatului public.

*Au fost demarate proceduri simplificate pentru: înființare sistem de distribuție gaze în satul Golești, acord cadru reparații străzi prin pietruire și reparații străzi prin plombare (4 ani) și modernizare drum local Aleea Taberei, proceduri aflate în desfășurare.

*Proiecte pentru introducere gaze naturale în: satul Golești, Str. Câmpului, Izvorani și Rusești.

*Au fost modernizate și reabilitate prin lucrări de asfaltare străzile: Alexandru Golescu, Cireșilor, Stadionului, Mioriței și Viitorului; lucrări de aducere la cotă capace cămine stradale; lucrări de marcaj rutier; achiziție și montare limitatoare de viteză și indicatoare rutiere.

*Proiecte depuse pentru finanţare: Reabilitare sistem rutier pe Str. Coasta Câmpului („Anghel Saligny”); Modernizarea străzilor Izvorani, Valea Mare– Enculești, Ion Pillat, Zăvoi („Anghel Saligny”); Amenajare locuri de joacă (PNDR); Construire dispensar uman (CNI); Modernizare iluminat public (Administrația Fondului Pentru Mediu); Realizare lucrări de cadastrare sistematică la nivelul orașului Ștefănești (ANCPI, prin OCPI Argeș); Proiect cu finanțare europeană, reabilitare și modernizare loc de joacă de la Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu”; Consolidarea capacității unităților de învățământ din orașul Ștefănești în vederea gestionării crizei COVID-19 (POIM); Sprijinirea elevilor din orașul Ștefănești în procesul educațional (POC- TIC).

*Au mai fost demarate proiecte de dezvoltare locală, printre care: Modernizarea și achiziționare de sisteme de supraveghere video stradale și a sistemului de monitorizare camere video; Servicii de decolmatare a rețelei de canalizare pluvială; Proiectare și execuție foraj nou și fântână publică zona bl.18, bl.19; Elaborare documentație cadastrală și înscriere în cartea funciară a străzilor domeniului public din orașul Ștefănești; Achiziție mobilier stradal – bănci și coșuride gunoi stradale.

*Lucrări de reparații generale și renovare pentru școlile: „Constantin Brâncoveanu”, Școala Gimnazială „Radu Golescu” și Școala Gimnazială „Vintilă Brătianu”.

*Lucrări de reparații la instalația electrică interioară la Școala Gimnazială „Radu Golescu”.

*Introducere sistem de alarmă și supraveghere video la Grădinița Valea Mare din cadrul Școlii „Constantin Brâncoveanu”;

*Lucrăride reparații gard împrejmuire la Școala „Constantin Brâncoveanu”, Valea Mare;

*Reabilitare și modernizare gard, respectiv achiziție porți metalice pentru Școala Gimnazială „Radu Golescu”;

*Elevii înscriși în clasa pregătitoare au beneficiat de pachete de rechizite școlare prin programul „Primul ghiozdan”;

*Au fost premiați 30 copii din clasele V-VIII, care au obținut media anuală 10 și un copil care a obținut locul I la concursul Național Individual Juniori Mici – Lupte greco-romane;

*Au fost achiziționate utilaje necesare serviciului ADP Ștefănești;

*A fost reabilitată curtea ADP Ștefănești și închiriat spațiu depozitare în suprafață de 480 mp, situat în str. Sticlelor, aflat în administrarea INCDBH;

*Au fost achiziționate echipamente, licenţe și programe informatice: „Servicii construcție site”, modul „Sesizări online CityOn”, „Registratură electronică”;

*Furnizare și montaj structură modulară pentru spații birouri;

*Lucrări de reparații curente, interior, la sediul primăriei.

Citește, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

Farmaciile Eva devin Dr. Max

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: