Primarul Gentea – 1,2 milioane lei bani la ciorap

de | 03.06.2022 20:00 | Administrație, Importante

Deşi mai au timp încă aproximativ două săptămâni pentru a-şi actualiza declaraţiile de avere şi interese, o parte dintre aleşii locali ai Piteştiului au ales să scape de un stres şi să nu aştepte ultima zi pentru a îndeplini această obligaţie. Cu acest prilej, am aflat cât câştigă şi ce schimbări au intervenit în averile celor care conduc destinele municipiului reşedinţă de judeţ, pe parcursului ultimului an.

Cristian Gentea câştigă circa 25.000 lei pe lună, dar soţia îl eclipsează!

Printre primii care şi-au actualizat declaraţiile de avere şi interese s-a aflat şi primarul Cristian Gentea. Cu acest prilej, s-a confirmat faptul că edilul Piteştiului încasează o pensie de invidiat, de peste 10.000 lei pe lună. Valoarea veniturilor din pensie are un nivel cu mult peste medie,  deoarece acesta a lucrat vreme de 33 de ani în condiţii speciale de muncă, în mediu periculos, mai exact în domeniul nuclear. După ce a cotizat la greu ani de zile la bugetul asigurărilor sociale, astăzi Cristian Gentea culege roadele, în ultimul an încasând doar din pensie 126.240 lei, bani care aproape dublează veniturile rezultate din indemnizaţia de primar, care se ridică la 164.265 lei anual.

Veniturile primarului sunt însă eclipsate de cele ale soţiei sale, cea care conduce practic filiala Piteşti a ING, prin intermediul firmei de consultanţă Doina Gentea Cons SRL. Potrivit declaraţiei de avere actualizate a edilului Piteştiului, Doina Gentea a obţinut numai din dividende 1.071.314 lei, la care se adaugă şi salariul de circa 5.000 de lei pe lună şi veniturile din chirii, în valoare totală de 8.400 de euro.

Bugetul familiei Gentea a primit o infuzie de capital în octombrie anul trecut, atunci când a vândut un teren intravilan  pentru care a încasat197.290,34 lei. Cei doi soţi continuă să fie proprietari de terenuri în Argeş, Dâmboviţa şi Bucureşti, având de asemenea două apartamente în Piteşti şi Bucureşti şi o casă în Piteşti.

Om cumpătat, Cristian Gentea are puse deoparte sume impresionante de bani, toate plasate în depozite bancare şi fonduri de investiţii la ING Bank, în valoare totală de 1,2 milioane de lei.


Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

1 miliard lei vechi pentru Sorin Apostoliceanu – leafa de la RATEN!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Gentea | ING