Primarul Ion Baicea sprijină activităţile sportive din Costeşti

de | 30.03.2024 08:30 | Costești, Administrație

Într-o societate modernă, sportul contribuie în mod direct la dezvoltarea armonioasă a comunităţii şi poate fi utilizat ca vehicul pentru generarea unei game tot mai largi de activități economice și acțiuni sociale, fiind, în același timp, un puternic factor motivant pentru diverse persoane și grupuri. Pe scurt, sportul și activitățile fizice pot avea efecte economice și sociale majore, în special la nivel local sau regional.

Conştient de beneficiile practicării sportului, primarul Ion Baicea sprijină activităţile sportive  la nivelul oraşului Costeşti. În acest sens, pe lângă investiţiile în terenuri de sport, edilul se asigură an de an că o parte din bugetul oraşului este folosită şi pentru susţinerea tinerilor sportivi din localitate. În şedinţa Consiliului Local de la finalul lunii februarie, primarul Ion Baicea a propus – iar consilierii locali au aprobat – finanțarea din bugetul local al orașului Costești a proiectelor și activităților sportive pe anul 2024.

Conform proiectului de hotărâre iniţiat de primarul Baicea, Asociația „Clubul Sportiv Costești” va beneficia de o finanţare în valoare de 80.000 lei în acest an, pentru proiectul „Promovarea sportului de performanţă”.

În ultima perioadă, autorităţile locale au investit în infrastructura destinată activităţilor sportive, cea mai importantă  investiţie iniţiată de primarul Ion Baicea fiind „Pistă de atletism pe Stadionul Oraşului Costeşti, judeţul Argeş (pistă cu tartan)”, proiect finalizat anul trecut.

pista atletism costesti

Pista de atletism modernă realizată la stadionul oraşului are o suprafaţă de 1185 mp, fiind realizată din covor de tartan de 10-13 mm grosime, turnat peste un strat de beton de 10 cm. Investiţia a costat 500.000 lei (TVA inclus), finanţarea fiind asigurată de la bugetul local.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ion Baicea, primarul oraşului Costeşti: „Investițiile în infrastructura școlară înseamnă investiții în viitorul copiilor noștri!”

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Costeşti | Ion Baicea

Ultimele articole