Primarul Ionel Dulamă a predat ștafeta unui alt rucărean destoinic: DUMITRU-MARIAN BONCOI

de | 23.05.2024 10:09 | Din ediția tipărită, Administrație, Rural

”Afirm cu mândrie că sunt absolvent al școlii rucărene și mușcelene, mi-am început activitatea ca inginer la SC MONTANA SA și, ulterior, am continuat activitatea pentru apărarea legitimă a interesului național.

Integritatea și ducerea la îndeplinire a sarcinilor asumate mă caracterizează. Sunt un om realizat din toate punctele de vedere: familial, profesional, social. Toată atenția mea o voi focaliza în a ridica comuna Rucăr la standardele bine meritate.”, este autocaracterizarea succintă pe care și-o face Dumitru-Marian Boncoi. Proaspăt intrat în sfera de administrație, acesta vine cu o viziune proaspătă, dar puternic ancorat în problematica locală. Dedicat comunității sale, Dumitru-Marian Boncoi dorește să își coordoneze viitoarea activitate administrativă sub deviza „Totul pentru Rucăr, nimic pentru mine!”

Sursă foto: ediția tipărită.

Planuri pentru toată comunitatea: sprijin, infrastructură, cultură, sport și educație

Rucărul este un leagăn al tradițiilor și al meșteșugurilor străvechi, cu peisaje și obiceiuri ce îi atrag pe turiști, dar și în continuă dezvoltare, pentru a fi în concordanță cu necesitățile comunității locale. Pentru primul său mandat public, Marian-Dumitru Boncoi vine cu inițiative noi, care au rol de răspuns eficient la solicitările cetățenilor.

Pentru a veni în sprijinul crescătorilor de animale, dar și al gospodarilor din localitate, Marian-Dumitru Boncoi are în plan achiziția unui teren pe care să se amenajeze piața comunală, un obiectiv care lipsește în Rucăr. De asemenea, în aceeași locație se va muta și remiza de Pompieri. Marian-Dumitru Boncoi estimează că obiectivul va fi gata în 2027.

Tot domnia-sa își propune și modernizarea Parcului Grădina Publică, prin iluminarea aleilor pietonale și amenajarea de spații dedicate producătorilor locali.

Pe zona de cultură are în plan construcția Căminului Cultural și punerea acestui obiectiv în folosință. Proiectul este deja început de către administrația coordonată de către Ionel Dulamă, în prezent fiind finalizată faza de proiectare. Se estimează că noul cămin cultural va fi dat în folosință în 2028, iar în vederea realizării acestuia, Marian-Dumitru Boncoi mizează pe sprijinul Consiliului Județean Argeș.

Pentru că sectorul privat are un rol important în creșterea bugetului local și dezvoltarea localității prin crearea de noi afaceri și obiective, Marian-Dumitru Boncoi își propune să dezvolte un mediu favorabil în localitate pentru investitori, atât persoane fizice, cât și juridice.

De asemenea, pentru a-i încuraja pe tineri să practice sport și să performeze, și-a făcut un scop declarat din atragerea de investitori privați pentru modernizarea bazei sportive și susținerea echipei de fotbal.

La capitolul învățământ, Marian-Dumitru Boncoi vine cu două inițiative noi, care vor fi un real sprijin pentru familiile cu copii din Rucăr: implementarea programului pilot after-school la Liceul „Victor Slăvescu” și grădiniță cu program prelungit.

Rucărul, aflat în zona montană, este intens circulat, așa că este nevoie de oferirea unui mediu sigur și pentru pietoni. Domnia-sa are prins în lista de investiții propusă și construcția trotuarelor pe drumurile principale, instalarea limitatoarelor de viteză moderne și marcaje pentru trecerile de pietoni. În plus, dorește amenajarea unei parcări dedicate autovehiculelor de mare tonaj.

Pentru a simplifica și eficientiza relația dintre administrația publică locală și cetățeni, candidatul PSD la Primăria Rucăr va acționa pentru digitalizarea serviciilor oferite de primărie prin intermediul unei aplicații mobile, ușor de utilizat.

La capitolul utilități, principalul obiectiv este susținerea investiției pentru extinderea rețelei de apă și canalizare în zona Mara.

Marian-Dumitru Boncoi a afirmat, ca o încununare a tuturor acestor proiecte administrative, că își dorește să fie în dialog permanent cu rucărenii pentru a le afla problemele și a găsi soluții optime de rezolvare a acestora.

Material realizat de Sofia Paul.

Sursă foto: ediția tipărită.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Fostul şef al SRI Piteşti – candidatul PSD la Primăria Rucăr

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marian-Dumitru Boncoi | Rucăr

Ultimele articole