(VIDEO) Primarul Piteștiului: „Vă prezentăm proiectul celui mai spectaculos stadion din România!”

de | 27.09.2022 18:05 | Știri, Administrație, Pitești

Astazi, 27 septembrie, municipalitatea piteșteană a dezvăluit cum va arăta viitorul stadion Nicolae Dobrin. Studiul de Fezabilitate este gata, urmând ca în cursul zilei de joi fie aprobat în ședința de Consiliu Local, iar vineri fie depus la CNI pentru a obține finanțare. 

nicolae stadion - (VIDEO) Primarul Piteștiului: „Vă prezentăm proiectul celui mai spectaculos stadion din România!”

 „ prezentăm proiectul celui mai spectaculos stadion din România!”, a anunțat primarul Cristian Gentea.

stadion nicolae - (VIDEO) Primarul Piteștiului: „Vă prezentăm proiectul celui mai spectaculos stadion din România!”

Demersul privind realizarea Studiului de Fezabilitate a fost un pic mai lung, pentru că a trebuit să punem cap la cap toate aspectele pentru ca obținerea finanțării să nu se împiedice de acestea. Am obținut toate avizele, rămânând doar cel de mediu, care și el urmează să fie eliberat.
Din p
unct de vedere urbanistic, va fi un element emblematic. Toate clădirile care se vor dezvolta, vor duce la regenerarea zonei și va deveni un cartier frumos al Piteștiului.”, precizează un reprezentant al firmei care a făcut stadionul, Tecon Popp.

stadion ni - (VIDEO) Primarul Piteștiului: „Vă prezentăm proiectul celui mai spectaculos stadion din România!”

Astfel, planul urbanistic care vizează proiectul are în dotare, în jurul stadionului, două spații urbane. Este vorba despre două parcuri destinate utilizării zilnice, care vor avea magazine, restaurante, și cafenele, pentru ca această zonă să devină un punct de atracție. De asemenea, restaurantele, cafenelele și magazinele din zonă vor funcționa constant, pe toată durata anului.

nicolae stadion pitesti - (VIDEO) Primarul Piteștiului: „Vă prezentăm proiectul celui mai spectaculos stadion din România!”

Peste 50% din suprafața de teren va fi spațiu verde. Vom aduce 250 de arbori înalți care vor contribui la calitatea aerului.

Infrastructura specifica de fotbal permite certificare UEFA 4, aceasta entitate având niște criterii foarte riguroase, ce presupun dotări la un standard foarte ridicat.

Probabil este primul Studiu de Fezabilitate care respecta standardul nZEB, clădiri cu consum aproape 0. Va fi dotată cu sisteme de producere a energie și poate fi prosumator, aducând astfel venituri la bugetul local. S-au luat în calcul și instalarea unor pompe de căldura cu propan, care pot fi folosite pentru încălzire și climatizare.”, adaugă reprezentantul Tecon.

pitesti stadion - (VIDEO) Primarul Piteștiului: „Vă prezentăm proiectul celui mai spectaculos stadion din România!”

Astfel, investiția care vizează doar clădirea stadionului este de 54.527.000 de euro, fără TVA, iar pentru întreaga investiție, estimarea se ridică până la 76.829.000 de euro. Mai mult de atât, stadionul va cuprinde și o zonă de Skybar, care adăpostește un restaurant cu vedere către tot orașul.

stadion pitesti - (VIDEO) Primarul Piteștiului: „Vă prezentăm proiectul celui mai spectaculos stadion din România!”

Va fi o bijuterie pentru Pitești. Nu va fi un stadion destinat exclusiv fotbalului, ci un ansamblu sportiv. Am încercat să cuprindem și celelalte discipline, care vor fi gazduite la parterul Stadionului.Am reușit să integrăm și centrul de copii și juniori FC Argeș, care va avea 10 vestiare dedicate copiilor!”, precizează Lucrețiu Tudor, administratorul public al Piteștiului.

Cred ca Piteștiul merită această investiție. Administrația piteșteană nu se ocupă doar de fotbal, ci de toate disciplinele sportive. Avem în proiect academie de tenis și bazin didactic de înot, bazele sportive din Ștrand și din Anghel Saligny, Bazinul olimpic.”, subliniază acesta.

stadionnn 1 - (VIDEO) Primarul Piteștiului: „Vă prezentăm proiectul celui mai spectaculos stadion din România!”

Totodată, întregul proiect are capacitatea de 15.200 de locuri pentru spectatori, care cuprinde atât publicul general, persoane cu diverse tipuri de handicap dar și spectatorii VIP, însă făra pista de atletism,. De asemenea, va avea în dotare 2 vestiare pentru echipe, 2 vestiare pentru antrenori și 3 vestiare pentru oficiali. La subsolul clădirii se va regăsi parcarea care va avea cel puțin 456 de locuri. De asemenea, va avea Centrul de copii si juniori (10 vestiare), sală de sport multifunctionala ( baschet, volei, handbal ) și sală de atletica grea (box, lupte, judo, karate). Valoarea investitiei va fi suportată aproape în totalitate de către Compania Nationala de Investiții.

stadion pit - (VIDEO) Primarul Piteștiului: „Vă prezentăm proiectul celui mai spectaculos stadion din România!”

Primarul Municipiului Pitești, Cristian Gentea, susține că termenul de execuție va fi de 2 ani dr la momentul demolarii construcției actuale.

Vedeți VIDEO cu întregul proiect al Stadionului Nicolae Dobrin AICI!

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Mioveni! Nu a respectat ordinul de protecție și s-a dus peste fosta iubită!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CNI | Nicolae Dobrin | Pitești | Primăria Municipiului Pitești

Ultimele articole