anchetaonline.ro

Primarul de la Priboieni – în război cu un traficant de droguri

de | 22.03.2023 21:00 | Știri, Din ediția tipărită, Eveniment, Rural

Sorin Lupu şi-a dat în judecată un consătean condamnat pentru trafic de stupefiante şi îi cere daune morale de 100.000 de lei pentru că l-a calomniat pe Facebook.

De ceva timp, primarul comunei Priboieni, Sorin Lupu, este terfelit în mod constant pe Facebook de către un afacerist din localitate. Acuzaţiile calomnioase proferate de cetăţeanul din Priboieni căruia i s-a pus pata pe primar vizează atât aşa-zise abuzuri, cât şi aspecte ce ţin de viaţa privată a edilului. Sătul de insulte şi acuzaţii, Sorin Lupu l-a dat în judecată pe concetăţeanul său, cu care a avut numeroase altercaţii nu numai pe reţelele de socializare, ci şi faţă în faţă.

„Bai, bețivule notoriu, ai 3-4 accidente rupt de beat!”

Florin Constantin Dovlecel este patronul unei mici afaceri din Priboieni, sat Valea Popii, ce are ca obiect transportul rutier de mărfuri. Tânărul de 32 de ani are la activ şi o condamnare pentru trafic de droguri. În iulie 2019, acesta a fost reţinut de poliţiştii de la Antidrog şi procurorii DIICOT, care au găsit la locuinţa sa din Priboieni un borcan cu canabis şi amfetamine, pe care intenţiona să le revândă consumatorilor din Piteşti – după cum afirmau la vremea respectivă oamenii legii. Arestat preventiv, Dovlecel a stat după gratii câteva luni la Penitenciarul Mioveni, până când, în decembrie acelaşi an, instanţa i-a dat condamnare cu suspendare şi a fost eliberat.

postare calomnie lupu priboieni

Revenit acasă, a intrat într-un adevărat război cu primarul Sorin Lupu, pe care îl toacă sistematic cu postări în care acuzaţiile la adresa edilului curg cu nemiluita. Iată, de exemplu, ce a scris Florin Dovlecel în data de 20 februarie 2023, pe contul său de Facebook, referindu-se la primarul comunei Priboieni:

Bai bețivule notoriu Ai ajuns sa te iei de toată comuna, vafangaoaza?!

Ai 3-4 accidente rupt de beat, ai mutat stâlpul din fata poliției, ai intrat in mașina lui Vali, ai făcut accident pe Vitichesti și ai tupeul sa spui asemenea lucruri?!

Ai ajuns sa impui de unde sa si cumpere lumea pâine? Sa ți dea like la postările cu excavatorul p…ii ca dacă nu le tai curentul?

Ai uitat saracule când îți plângeai zilelele și mâncăi cu doamna Mihaela o savarina și aveai patul pe pământ!

Ai ajuns tu, mare șmecher, deștept si frumos? […]

Bă nebunule nu uita ca eu sunt Dovlecel Florin Constantin si in comparație cu tine sunt Baiat, tu cantareai tărâțele la kg. Sunt descendentul lui Dovlecel Constantin (Motanu’) și fiul lui Dovlecel Elena (Ambasadoarea) și țin sa te anunț oficial ca nu mi este frica de tine.

Dacă ești valabil și dorești, mâine vin la primărie Priboieni Arges pentru a clarifica tot ce tine legat de firma mea (SC D&C SRL). Dacă ai plăcerea sa o facem live, pentru mine nu este o problema.

Astăzi când am fost la primarie, lipsea marele baron local, delegație importantă, avea întâlnire cu doamna secretara! […] Jos cu dictatura asta jegoasa! Jos cu mafia locală!”

(n.red. – textul a fost reprodus aşa cum a fost redactat de autorul postării)

Primarul comunei Priboieni vrea 100.000 lei despăgubiri morale

Aceasta este doar una dintre postările calomnioase împotriva lui Sorin Lupu, care însă i-a pus capac edilului, aşa încât săptămâna trecută, mai exact pe 16 martie, i-a intentat proces lui Florin Constantin Dovlecel, căruia îi cere în instanţă despăgubiri morale în valoare de 100.000 lei. Prin acţiunea deschisă la Tribunalul Argeş, primarul comunei Priboieni solicită judecătorilor să constate caracterul ilicit al postărilor lui Dovlecel şi să îl oblige pe acesta să publice hotărârea judecătorească într-un ziar de circulaţie locală.

Contactat de „Ancheta”, primarul de la Priboieni ne-a mărturisit că acest conflict durează de mai bine de un deceniu, tânărul fiind cunoscut pentru caracterul său recalcitrant, dar şi pentru problemele sale cu legea. Acuzaţiile ar fi crescut în intensitate în ultima perioadă după ce Primăria a cumpărat un  teren pe care l-ar fi dorit şi Florin Dovlecel. Dacă până acum a ales să ignore postările pline de acuzaţii şi injurii ale acestuia, Sorin Lupu s-a decis să apeleze la justiţie în momentul în care afirmaţiile consăteanului său au depăşit sfera administrativă.

De vreo 12-13 ani are ce are cu mine. Până acum l-am lăsat, din respect pentru familia sa. Am zis că atunci când am decis să fiu primar, mi-am asumat şi faptul că voi primi critici. E normal când eşti primar să nu mulţumeşti pe toată lumea. Numai că acest individ certat cu legea a depăşit limitele şi m-a acuzat de fapte ce ţin de sfera penală, spunând că aş fi avut trei accidente şi că aş fi condus beat.

Vă dau cuvântul de onoare că, în cei 34 de ani de când am permis de conducere, nu m-am urcat niciodată băut la volan şi nu mi-a luat nimeni permisul pentru băutură, nici măcar pentru viteză! În ultimii zece ani, singura abatere a fost o amendă pentru că nu purtam centura! Dar de aici şi până la grozăviile pe care le-a scris… e deja prea mult!” – ne-a spus primarul Sorin Lupu.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Sentinţe revoltătoare în Argeş! 1 an şi jumătate închisoare pentru sex cu un copil de 11 ani

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DIICOT | Priboieni | Sorin Lupu | Tribunalul Argeș